Fullpott för B-flickorna i helgen

B-flickorna spelade under veckoslutet två matcher i FM-serien. Man kom också hem med sex viktiga poäng.

I lördagens match mötte man LoSB/VSS som är ett samarbetslag bestående av flickor från Lohjan Salibandyn och Vihdin Salisudet. LoSB/VSS hade hittills förlorat alla sina matcher och Blue Fox flickor tog ganska snabbt greppet om matchen. Fyra snabba mål under två minuter i mitten på första perioden gjorde att man kunde gå med gott självförtroende till periodpaus. I andra perioden lyckades motståndarna täppa till försvaret och periodsiffrorna skrevs 0-1. I den tredje perioden gjorde motståndarna alla sina tre mål, men Blue Fox gjorde också tre mål och matchen slutade därmed 3-8. Sören Bäck från ÖT konstaterar att ”det var Emma man skulle heta denna gång”. Emma Nordström var poängbästa spelare med 3+1 och Emma Vähäkangas (1+3) passade till tre av målen och gjorde ett själv.

Eftersom tränare Nyby var med föreningens damlag på match i Åbo coachades laget av Jori Isomäki och Kenneth Björkholm. Isomäki konstaterar: - Det var en jämn och bra match, men vi var effektivare. Första kedjan var effektivast, men alla var bra!

I söndagens match var det Pirkkalan Pirkat från Tammerfors som stod för motståndet.

– Det var bättre motstånd idag, men vi har gjort det bra denna helg. Vår första femma var klart bättre än deras och det avgjorde matchen, konstaterar Isomäki (ÖT).

Emma Nordström förde Blue Fox till ledningen på passning av Lina Nyby. Pirkat vände, tills Ria Böös gjorde 2-2 i numerärt underläge. Andra perioden blev spännande men Lina Nyby gjorde det viktiga 2-3 målet innan periodvila. Efter det höll Blue Fox taget om matchen ända till slut. Pirkat lyckades göra två lite oturliga mål i de två sista spelminuterna, men kunde ändå aldrig hota Blue Fox betryggande ledning. Matchen slutade 4-6. Poängbästa spelare var Lina Nyby med 1+4, Emma Norström med 2+0 och Emma Vähäkangas med 1+1. Målvakten Lisette Blomqvist gjorde också en bra match med 20 räddningar mot Viivi Laaksos 15.

– Vi var hela tiden med i matchen. Vår effektivitet i andra perioden var avgörande, säger Isomäki (ÖT).

Båda tränarna konstaterar efter veckoslutet att:
– Vi har smarta tjejer med stor vilja i laget. De var bra att ta emot nya instruktioner trots att vi bara hoppade in som tränare över ett veckoslut. Vi försökte lägga mycket vikt på att hjälpa spelarna att förbättra försvarsspelet. De fattade snabbt vad vi önskade och så jobbade de stenhårt tillsammans på plan. Alla gjorde bra insatser i helgen, men Elin Wik, Olivia Backman och Amanda Åström förtjänar ett extra plus för sina stora framsteg, avslutar Isomäki.

Flickorna ligger nu på en sjätte plats i tabellen efter sex spelade matcher. I december kan man följa B-flickornas framfart på nära håll då laget spelar hela tre matcher på hemmaplan. Välkommen till Stjärnhallen!

Senast uppdaterad måndag, 19 november 2018 10:32