B-flickornas första vinst i årets FM-serie

Blue Fox B-flickor spelade detta veckoslut säsongens första hemmamatcher i FM-serien. Saldot efter helgen blev en vinst och en förlust.

B-flickorna efter söndagens vinst mot FBC Loisto.
Foto: Sofia Hedman

På lördagen gästades Blue Fox B-flickor av SBS Wirmo från Mynämäki. I den matchen fick flickorna känna på riktigt tufft motstånd då man efter sex spelade minuter redan låg under med fyra mål. Matchen skulle ganska långt fortsätta på samma sätt. Blue Fox lyckades i den andra perioden ta sig upp till ställningen 3-6, men efter det hade man inget att säga till om längre, och matchen slutade 3-12.

Söndagens match mot FBC Loisto från Åbo blev också den ett målkalas, men denna gång var det Blue Fox som stod för målen. Blue Fox inledde starkt med två snabba mål under de första fem minuterna och gick till periodvila med siffrorna 5-1. I den andra perioden tappade man lite fokus och släppte in gästerna i matchen. I den sjugosjätte spelminuten var ställningen plötsligt 6-4. Då tog tränare Nyby time-out och efter det fick man ordning på spelet igen. Matchen slutade 15-6. Poängbästa spelare var Lina Nyby med 3+3 och Emma Vähäkangas med 3+3 samt Emma Nordström med 2+1. Riia Böös och Milla Johansson gjorde vardera två mål.


Andreas Nyby, Peter Nordström och Eva Nordström är tränare och lagledare för B-flickorna.
Foto: Sofia Hedman

Matchkommentarer av tränare Nyby och Nordström:
- Dagens match mot FBC Loisto gav oss en viktig första vinst i serien. Vi var med redan från början i matchen och vi hade bra energi. Det märktes också att femmorna börjar hitta sitt spel.
- I lördagens match mötte vi ett otroligt bra lag. SBS Wirmo kommer troligen att vara ett av topplagen i årets FM-serie. Där fick vi en katastrofal början på matchen. Sen låg vi tre steg efter under resten av matchen. Vi kan konstatera att vi brukar ha svårt med den första matchen under ett spelveckoslut. Det är knepigt när matcherna spelas så pass sällan. Det gör att vi ofta är lite trögstartade. Men vi är nöjda med helgen och ser fram emot nästa matchhelg.

Senast uppdaterad måndag, 29 oktober 2018 15:55