Lisette Blomqvist från Blue Fox till landslaget

Lisette Blomqvist är den första flickspelaren från Blue Fox som fått kallelse till ett finländskt landslag. Blomqvist som spelar med Blue Fox B-flickor i FM-serien har blivit kallad till det första U16-landslaget som 3-4.2.2018 möter Lettlands U19-landslag i två matcher.

Lisette Blomqvist får chansen att representera Finlands U16-landslag.

Lisette Blomqvist som är född 2002 spelar med Blue Fox B-flickor i FM-serien. I FM-serien har hon vaktat målet i 11 matcher och har räddningsprocenten 80. Blomqvist har denna säsong även spelat matcher med Blue Fox/Jeppis FBC i B-flickornas distriktsserie, med Jeppis FBC/Blue Fox B-pojkar i distriktsserien och med Blue Fox damer II i division 3.

Till U16-landslagets första landskamper någonsin har kallats 23 spelare varav 3 är målvakter, 7 försvarare och 13 anfallare. Blomqvist är den enda spelaren från Österbottens distrikt.

Blue Fox B-flickor ligger på en åttonde plats i tabellen med sju inspelade poäng på 11 matcher. Laget vann sina två senaste matcher på bortaplan mot Steelers i Tavastehus och Koovee i Tammerfors.

Vill man se Lisette Blomqvist och resten av B-flickorna spela match så erbjuds det två tillfällen denna helg. Fredag 26.1 kl. 18.00 möter B-flickorna FBC Loisto från Åbo i Stjärnhallen. På lördag 27.1 kl. 10.00 står SBS Wirmo från Mynämäki för motståndet.

Läs mera om U16-landslagets trupp på innebandyförbundets hemsida: Alle 16-vuotiailla tytöillä edessä ensimmäiset maaottelut - tässä historiallinen joukkue

Blue Fox gratulerar Lisette Blomqvist till uttagningen!

Senast uppdaterad torsdag, 25 januari 2018 22:45