Blue Fox B-flickor till FM-serien

Blue Fox B-flickor säkrade på söndag kväll en plats i FM-serien genom att i den avgörande matchen besegra Classic från Tammerfors med 6-1.

B-flickorna jublar efter vinstmatchen mot Classic.
Foto: Sofia Hedman

B-flickorna spelade på lördag och söndag ett kval bestående av ett gruppspel med fyra andra lag. I lördagens första match åkte man på en storförlust med 10-3 mot EräViikingit från Helsingfors. EräViikingit var ett mycket bra och rörligt lag. I lördagens andra match stod Koovee från Tammerfors för motståndet. I den matchen blev det en knapp 5-3 förlust. Efter lördagens två förluster såg det mörkt ut för B-flickorna och man var pressade att ta två vinster på söndag för att säkra en tredje plats i gruppen. Vinnaren i gruppen gick nämligen rakt till FM-serien, medan tvåan och trean gick till fortsatt kval.


B-flickorna laddar inför den avslutande matchen.
Foto: Sofia Hedman

Söndagen inleddes på bästa sätt med en knapp 4-3 vinst mot Pirkat White från Pirkkala nära Tammerfors. I söndagens andra match blev det en något större vinst med 5-3 mot Pelicans från Lahtis. Blue Fox slutade därmed trea i kvalgruppen och fick möta Classic som slutat tvåa i en annan kvalgrupp i en direkt avgörande match. Där segrade Blue Fox med 6-1 och platsen i FM-serien var säkrad.

Resultaten från FM-kvalets gruppspel hittar du på Tulospalvelu.
Resultatet från den avgörande matchen hittas även det på Tulospalvelu.

FM-serien för B-flickor består av tio lag och seriespelet börjar 7 oktober. Matcherna spelas som enskilda matcher och matchtiden är 3 x 20 minuter.

Blue Fox B-flickor tränas av Andreas Nyby och Peter Nordström. Eva Nordström fungerar som lagledare.

Följande lag har kvalificerat sig för B-flickornas FM-serie.

Blue Fox, Nykarleby
EräViikingit, Helsingfors
FBC Loisto, Åbo
Koovee, Tammerfors
Panthers/LASB, Riihimäki
Pirkat, Birkala
PSS, Borgå
SS Rankat Ankat, Uleåborg
Steelers, Tavastehus
SBS Wirmo, Virmo

Senast föreningen hade ett lag i en av landets högsta serier, var säsongen 2011-2012 när C96-98 flickorna spelade i FM-serien. I det laget spelade flera av de spelare som idag spelar i Blue Fox damlag.

Senast uppdaterad måndag, 28 augusti 2017 22:30