Klar vinst mot AFC

Det blev en klar vinst mot AFC i Åbo på lördag kväll för herrarna. Vinstsiffrorna skrevs 2-8 efter perioderna 1-2, 0-5 och 1-1. Segerarkitekt var Johnny Ojala med 3 + 1.

Tobias Brännbacka längst till vänster öppnade sitt målkonto i matchen mot AFC.

Det hade hunnit gå nästan halvvägs in i den första perioden innan den första fullträffen i matchen kunde protokollföras. Det var hemmalaget som öppnade med ett mål genom Antero Ketola på pass av Sami Vuorinen. Blue Fox kunde replikera 37 sekunder senare genom Mikael Nyvall på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 18.19 drog hemmalaget på sig en utvisning. Bortalaget Blue Fox kunde utnyttja utvisningen och vid tiden 19.10 kunde Markus Backlund pricka in 1-2 på pass av backkollegan Jori Isomäki.

I den andra perioden dröjde det till 27.31 innan Blue Fox kunde utöka sin ledning till 1-3. Målgörare denna gång var Tobias Brännbacka som fick göra sitt först mål i division 1. Passningen kom från Jarno Pahkakangas klubba. 14 sekunder senare kunde Johnny Ojala öka på till 1-4 på pass av Kim Nyström. Vid tiden 32.08 drog Blue Fox på sig en utvisning. Denna utvisning skulle visa sig bli väldigt matchavgörande. Vid tiden 32.39 kunde nämligen Johnny Ojala utöka ledningen till 1-5 i numerärt underläge, passningen stod Kim Nyström för. Ojala tyckte att det här målet inte var nog utan vid tiden 33.50 ökade han på till 1-6. Även detta mål kom i numerärt underläge. Detta mål fullbordade samtidigt Johnny Ojalas äkta hattrick, tre mål i rad utan att någon annan gör mål däremellan. Vid tiden 38.16 kunde Juhopekka Pietilä ännu öka på ledningen till 1-7 på pass av Ronnie Ludén.

I den tredje perioden drog Blue Fox på sig två utvisningar under de första 9 minuterna. Hemmalaget kunde inte utnyttja de numerära överlägena, men vid tiden 55.18 kunde AFC reducera till 2-7 genom Ville Oksanen på pass av Toni Renberg. Vid tiden 57.52 kunde Johnny Fredriksson fastställa slutresultatet 2-8 på pass av Robin Holländer. Målet var samtidigt Fredrikssons första för säsongen.

Nu är två poäng tagna av fyra möjliga i helgen. Imorgon väntar match mot USB i Nystad. USB förlorade idag mot Indians på hemmaplan med 5-6 efter perioderna 3-3, 2-2 och 0-1.