Nyheter

Blue Fox och SPV sluter farmavtal

Blue Fox herrarna som spelar i Finlandsserien och Seinäjoen Peliveljet som spelar i den nya F-ligan för herrar har undertecknat ett farmavtal. SPV har de senaste säsongerna haft farmavtal med Nurmon Jymy, men när Nurmo spelar i F-ligan inkommande säsong kan det farmavtalet inte fortsätta eftersom reglerna föreskriver att lagen måste spela på olika serienivå.

Läs mer: Blue Fox och SPV sluter farmavtal

Tommi återfick glöden för innebandyn

Under ett par säsonger i början på 2010-talet spelade Tommi Ahola med Blue Fox i Divari, men vad hände sen? Efter många år med skador gjorde han under säsongen som gick en av sina bästa säsonger någonsin i moderklubben Pirkkalan Pirkat.

Tommi Ahola gjorde två bejublade säsonger i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Tommi återfick glöden för innebandyn

Vähäkangas till Oilers

Johannes Vähäkangas med Blue Fox som moderförening ingick i den trupp som ligalaget Esport Oilers från Esbo presenterade på torsdag. Jag bestämde mig därför att ringa upp Johannes och få en intervju med honom.

Johannes Vähäkangas är klar för Esport Oilers ligalag.
Foto: Anders Wingren

Läs mer: Vähäkangas till Oilers

Lillas till ligan

Didrik Lillas presenterades på långfredagen som ett av Nurmon Jymys nyförvärv till föreningens herrlag som avancerat till innebandyligan. Jag beslöt därför att ringa upp Didrik för att få en pratstund med honom.

Didrik Lillas drar iväg ett av sina många skott under säsongen som gick.
Foto: Anders Wingren

Läs mer: Lillas till ligan

Säsongens herrspelare 2019-2020

I fredags utsåg vi säsongens damspelare och i dag presenterar vi säsongens herrspelare. Precis som för damerna har vi samlat en jury som alla fått välja ut sina tre favoriter från säsongen som gick.

Didrik Lillas och Anton Kallvik finns med på listan över säsongens spelare, men på vilka platser?
Foto: Anders Wingren

Läs mer: Säsongens herrspelare 2019-2020

Serieplatserna fördelade

Innebandyförbundet presenterade på fredag beslutet om fördelningen av serieplatser till kommande säsong. Blue Fox herrarna erbjuds en plats i den nya Finlandsserien, medan Blue Fox damerna erbjuds en plats i nya division 1. Vi ringde upp damlagets tränare Andreas Nyby och herrlagets tränare Jori Isomäki för att få deras kommentarer om serieplatserna.

Andreas Nyby hoppas att division 1 är rätt nivå för Blue Fox damerna.
Foto: Anders Wingren

Läs mer: Serieplatserna fördelade

Uppdaterad statistik

Vi har uppdaterat alla tiders poängbörs för både damer och herrar här på hemsidan. En del förändringar har skett och vi ska gå igenom några av dem.

Simone Blom är den första damspelaren som gjort 100 seriemål för Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Uppdaterad statistik

Blue Fox hjälpen

I Nykarleby har vi en stark supporterkultur, något som också uppmärksammas i andra delar av innebandy Finland. Detta är vi som förening är mycket tacksamma för. Utan supporters skulle idrotten inte vara den samma. Därför vill föreningen i dessa utmanande tider visa vår tacksamhet genom att underlätta vardagen för personer som riskerar att utsättas för corona-viruset eller hör till de s.k. riskgrupperna.

Läs mer: Blue Fox hjälpen