Tobias Brännbacka återvänder till Blue Fox

Tobias Brännbacka återvänder till Blue Fox efter tre säsonger med TPS i innebandyligan. Brännbacka hann representera TPS i 31 matcher med poängsaldot 1+3=4. Före sin sejour i TPS, spelade Brännbacka 124 matcher med Blue Fox i Divari med 24+25=50 poäng.

Tobias Brännbacka tror det blir en intressant säsong med Blue Fox.
Foto: Mårten Andtbacka

Tobias Brännbacka kommer att bli en viktig kugge i det nya föryngrade Blue Fox. Själv tycker han att det är fint att vara tillbaka. – Det är skönt att komma hem säger Brännbacka när vi pratas vid.

Brännbacka har 1,5 år kvar av sina studier till sjukskötare och han kommer att fortsätta studierna i Vasa. Största enskilda orsaken till att flyttlasset går tillbaka till Österbotten är att sambon fått studieplats i Vasa. – Vi har trivts jättebra i Åbo, men när Henni fick studieplats i Vasa så blev det flytt. Jag kunde dessutom smidigt överföra min studieplats från Åbo till Vasa, vilket gjorde flytten enklare.

Under tiden i Åbo har Brännbacka även blivit pappa och han medger att det kommer att underlätta nu när både farföräldrar och morföräldrar finns närmare till hands om barnvakt till den 11 månader gamla sonen behövs.

Brännbacka ser de tre åren i Åbo som lärorika. – Det har inte varit någon onödig resa. Jag har vuxit som innebandyspelare. Under den andra delen av den första säsongen blev jag utlånad till Blue Fox. Sen gick det bra för mig under säsongen 2014-2015. Förra säsongen hade jag skadebekymmer i början och då jag kom tillbaka från min skada blev jag utlånad till SBS Wirmo i Divari. Jag spelade faktiskt i matchen mot Blue Fox i Virmo. Efter skadan och utlåningen hade jag svårt att ta en plats i TPS.

Brännbacka oroar sig inte för att Johnny Ojala har slutat. – Jag tycker att spelare som Robin Holländer, Jakob Klingenberg och Rami Isomäki också har sådan rutin att det inte ska vara något problem. Det är klart att det inte blir lätt att ersätta Ojalas spetskompetens, men jag ser det trots allt som en intressant säsong.

– Det ska bli roligt att köra på med det här gänget. Våra juniorer har gått mycket framåt och det blir mycket intressant.

Brännbacka som själv är back ser det inte som någon nackdel att backbesättningen är aningen tunn. – Vi har i många år spelat med fem backar och det fungerar också bra. Man får upp flåset bra när man spelar med fem backar, så det ser jag inte som någon nackdel. Jag tror nog vi fixar det om det behövs.


Tobias Brännbacka har tidigare spelat sex säsonger med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg