Alexander Nyman till juniorlandslaget

Alexander Nyman har fått kallelse till juniorlandslaget som ska delta i EuroFloorball Tour 6-8.11 i Brno i Tjeckien. Juniorlandslaget kommer på tre dagar möta de andra stornationerna inom innebandy, nämligen Schweiz, Tjeckien och Sverige.

Nyman är Blue Fox egna produkt hemma från Nykarleby och han fick som 15-åring chansen i representationslaget för två säsonger sedan. Då deltog han i 13 matcher med representationslaget.

Säsongen 2014-2015 blev Nyman ordinarie i representationslaget. Han spelade 26 seriematcher med 1+7=8 poäng. Han spelade också i de tre slutspelsmatcherna som laget spelade och gjorde ett mål.

Det landslag som huvudtränaren Heikki Luukkonen nu valt ut består av 11 spelare födda 1997 och 10 spelare födda 1998. Spelarna födda 1997 är med på sin sista landslagssamling, medan det för spelarna födda 1998 är den första. Det landslag som våren 2016 ska spela junior-VM kommer att bestå av spelare födda 1998 och 1999.

Heikki Luukkonen vill lyfta fram två spelare i det nya juniorlandslaget, de är anfallaren Eero Jalo från TPS och backen Alexander Nyman från Blue Fox. – Eero Jalo har redan spelat en landskamp och han har redan erfarenhet av Salibandyliiga. Alexander Nyman har gjort bra ifrån sig både på innebandyförbundets spelarstigevenemang och i sitt eget lag och han har också gjort intryck på tränarteamet med sitt mogna spel. Nyman är som enda spelare född 1998 också med i landslagets kaptenskvartett.

Från Blue Fox har två spelare tidigare spelat med juniorlandslaget. Dessa är Johnny Ojala med 1 landskamp och Patrik Högstedt med 2 landskamper. 

Innebandyförbundets nyhet

Alexander Nymans spelarprofil