Truppen komplett för Blue Fox herrarna

Blue Fox herrarnas trupp blev komplett på torsdag kväll när Johnny Ojala undertecknade ett kontrakt för den kommande säsongen. I truppen finns därmed 19 utespelare och 3 målvakter.

Johnny Ojala is back! Ojala är klar för ännu en säsong med Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Det är klart att det är väldigt viktigt för oss att Ojala skrev under säger Jori Isomäki. – Ojala är viktig för laget både på planen, men inte minst utanför planen. Jag tror att en del av pojkarna har väntat på det här och att det kommer att lyfta vårt lag. 

Huvudtränaren Jori Isomäki säger att han har en fin trupp till förfogande. – Vi är lite smala på backsidan, men vi har bredd i anfallet och målvaktssidan är vår styrka. Vi har bara fem renodlade backar i truppen, men Jonathan Sjöblom är en allround spelare som vi kan matcha både i anfallet och på backen. 

Isomäki medger att det kan uppstå problem om man får flera skador i på backsidan. – Men det går att spela med fem eller fyra backar och det ska våra backar klara av.

Isomäki säger att det kommer att vara stenhård konkurrens om speltiden i anfallet. – Det är klart att med 14 anfallare kommer alla inte att rymmas med i truppen till varje match, men vi har också möjlighet via farmavtal att matcha spelare i division 3 med Blue Fox II. Bästa laget kommer att spela i varje match, vi spelar trots allt i division 1 och det här är ingen bolagsserie där alla ska få spela lika mycket.

Laget har haft en intressant försäsong fortsätter Isomäki. – Flera av våra nyförvärv har varit högt uppe i den interna poängbörsen under de första träningsmatcherna. De nya pojkarna från division 2 har levererat och inte alls varit blyga.

Johnny Ojala tycker att det är roligt med många nya i truppen. – Speciellt roligt är det att vi har flera egna juniorer med i truppen.

Att Johnny Ojala har undertecknat kontrakt för den kommande säsongen är om något ett tecken på att han tror på den nya truppen. – Starten av säsongen kommer att vara viktig för oss. De fem första matcherna blir extra viktiga.

Jonatan Tynkkynen från Karleby är en av de nya spelarna i truppen som har lyckats väldigt bra under försäsongen. Själv tycker han att det finns mycket att förbättra ännu.

Tynkkynen ser stor skillnad på träningarna Nykarleby och Karleby. – Det är betydligt högre tempo på träningarna med Blue Fox. Det märks redan i passningsövningarna att det är högre tempo. Tränarna har också högre krav på oss spelare.

 

Blue Fox säsongen 2015-2016

Målvakter: Jan-Olof Backlund, Roope Mutka och Mikael Enlund
Backar: Jakob Klingenberg, Alexander Nyman, Rami Isomäki, Ville Rynnäs och Viktori Niemi
Anfallare: Timo Salo, Ronnie Ludén, Jonatan Tynkkynen, Johnny Fredriksson, Petri Pollarinen, Robin Holländer, Didrik Lillas, Colin Björkholm, Johnny Ojala, Jonathan Sjöblom, Jonathan Nilsson, Mikael Nyvall, Anton Kallvik och Tero Saaristo

Med i träningsringen finns även juniorerna Axel Hedman, William Sundelin och Johannes Vähäkangas.

Huvudtränare: Jori Isomäki
Tränare: Kenneth Björkholm
Service: Tomas Backlund
Massör: Henry Kallvik

Spelarprofiler hittar du här.