Tre amigos klara för fortsättning

Blue Fox har ikväll förlängt med de tre egna spelarna Robin Holländer, Johnny Fredriksson och Anton Kallvik. Det är fråga om tre väldigt viktiga anfallskuggar i det kommande Blue Fox-maskineriet. Alla kontrakt är ettåriga.

Foto: Mårten Andtbacka

Vi får en pratstund med trion efter tisdagens träning. Robin Holländer säger att det kommer att bli roligt med generationsväxling inom Blue Fox. – Vi erbjuds stora roller och det är roligt. Vi kommer att ha ett annorlunda lag som skiljer sig en del från förra säsongen, men vi kommer att ha en riktigt bra lagsammanhållning och det kommer att vara en av våra styrkor. Vi kan ännu behöva någon förstärkning, men det ser bra ut för tillfället.

– Jag tycker vi har en bra grund fyller Anton Kallvik i.

– Det här blir bra att bygga ifrån säger Johnny Fredriksson.

De har alla sin personliga målsättning klar för den kommande säsongen.
– Jag vill på alla plan vara bättre än ifjol säger Kallvik.

Jag har som målsättning att ha en skadefri säsong säger Holländer. – Under förra säsongen var jag aldrig riktigt hundra. Jag hade en del problem med nacke och rygg, men nu har jag hittat de rätta övningarna för att få ordning på de problemen.

Johnny Fredriksson säger att han efter varje match vill hitta några blåmärken på kroppen.

Bara de inte kommer från att du stått i vägen för mina skott säger Robin Holländer med ett flin.

Det här är mycket viktig trio för vårt lag säger tränaren Jori Isomäki. – Det är rutinerade spelare som har viktiga roller både på och utanför planen. Alla tre har stora Blue Fox-hjärtan. Vi börjar bygget med våra egna Nykarlebypojkar. Laget kommer denna säsong att vara mera byggt på egna pojkar förstärkt med några spelare utifrån.

Robin Holländer har på 9 säsonger spelat 219 matcher för Blue Fox representationslag i division 1 med poängen 71+52=123. Anton Kallvik var förra säsongen Blue Fox tredje bästa poängplockare och målgörare med det nya poängrekordet 22+9=31 på 26 matcher. Totalt har Kallvik på 7 säsonger spelat 151 matcher för Blue Fox representationslag och det har blivit 59+31=90 poäng. Johnny Fredriksson har på 7 säsonger spelat 167 matcher för Blue Fox med poängen 26+31=57.

Håll utkik både här på hemsidan och på Facebook och Twitter. Mera kontraktsnyheter kan dyka upp när som helst.

Spelarprofiler

13 Johnny Fredriksson
22 Robin Holländer
92 Anton Kallvik