Inget att hämta i Sibbo

Herrarna hade inget att hämta i Sibbo när man på lördag mötte ÅIF. Hemmalaget var bättre med 7-6 efter perioderna 1-2, 3-1 och 3-3.

Henry Backman stod för 1+1 i matchen mot ÅIF.

Blue Fox fick en dålig start på matchen och redan efter 32 sekunder fick Roope Mutka plocka bollen ur nätmaskorna. Målskytt var Miro Herlin på pass av Antti Huovinen. Dryga åtta minuter hade passerat när Samir Mountassir med sitt tionde mål för säsongen kvitterade matchen. Jakob Klingenberg antecknades för assisten. Vi 14.59 förde Sami Saari upp Blue Fox i ledning med 2-1 på pass av Henry Backman. Tero Saaristo drog på sig en utvisning för obstruktion vid tiden 18.17, men Blue Fox lyckades behålla ledningen perioden ut.

I den andra perioden vid tiden 23.23 kvitterade Jan Qvickström matchen på pass av målvakten Tuomas Leino. 55 sekunder senare small det till igen bakom Roope Mutka. Målskytt Miro Herlin på pass av Kimmo Pekkanen. Vid 32.50 utökade Atte Huovinen hemmalagets ledning till 4-2 på pass av Matias Kuisma. Blue Fox kunde ännu reducera till 4-3 innan perioden var färdigspelad. Samir Mountassir spelade fram och Anton Kallvik målade.

Vid 45.24 återtog ÅIF sin tvåmålsledning. Kimmo Pekkanen hittade rätt på pass av Miro Herlin. Matchuret hade hunnit fram till 51.23 när Blue Fox kunde reducera till 5-4 genom Johnny Ojala på pass av Tero Saaristo. Knappt två minuter senare gjorde Kimmo Pekkanen sitt andra mål för kvällen och ställningen var 6-4, igen en gång var det Miro Herlin som spelade fram Pekkanen till målet. Vid 58.22 tog Blue Fox time out och Roope Mutka plockades ut ur målet. Tyvärr lyckades inte chansningen utan Markus Mitikka i ÅIF hittade det tomma målet och utökade kedningen till 7-4. Blue Fox plockade in Mutka i målet. Med 30 sekunder kvar att spela lyckade Blue Fox ännu reducera till 7-5 genom Henry Backman på pass av Ville Rynnäs. 9 sekunder senare hittade Robin Holländer rätt på pass av Samir Mountassir och nu var man bara ett mål ifrån. Man försökte ännu göra en sista anstormning, men det lyckades inte och båda poängen stannade kvar i Sibbo.

Blue Fox första femma förlorade sin match i matchen med 5-1.
Andra femman vann sin match i matchen med 3-0 och tredje femman spelade 2-1.
När Blue Fox och ÅIF möttes i november stod Miro Herlin för 2+1, nu gjorde han 2+2.
Samir Mountassir var bäste poängplockare i Blue Fox med 1+2 och är nu totalt uppe i 10+4=14 poäng på 19 matcher.
Henry Backman var näst bäste poängplockare med 1+1.
Robin Holländer gjorde sitt andra mål för säsongen, det första kom 27.9 i hemmamatchen mot M-Team. Dryga fyra månader utan mål.
Tuomas Leino i ÅIF hade räddningsprocenten 81,82 och Roope Mutka hade räddningsprocenten 73,08.