Lehtinen från Nibacos till Blue Fox

Blue Fox har skrivit kontrakt med anfallaren Joni Lehtinen från Nibacos i Karleby. Lehtinen född 1991 har länge varit en av de mest lovande anfallarna i den österbottniska zonen i division 2 och han tar nu steget över till Blue Fox för att spela i Divari.

Joni Lehtinen söker nya utmaningar i Blue Fox.
Foto: Mårten Andtbacka

Förra säsongen var Joni Lehtinen Nibacos bäste poängplockare i division 2 med 24+10=34 poäng på 15 matcher.

Lehtinen berättar att han spelat länge i division 2 och att han nu kände att det var dags att testa på en ny nivå. – Jag vill testa hur jag klarar mig och jag vill utveckla mig själv som spelare. Lehtinen berättar också att det kändes väldigt bra när han erbjöds kontrakt. – Jag hade inte tränat så länge med laget när kontraktsfrågan dök upp så en liten överraskning var det.

Lehtinen tycker att han har blivit väl emottagen i Blue Fox. – Jag har inte varit med så många gånger ännu, men det har varit bra träningar och i Stjärnhallen är det bra förhållanden att träna i. Tempot på träningarna är högre i Blue Fox än i Nibacos. Man tränar mera fysik i Blue Fox än i Nibacos, det har varit nytt för mig.

Lehtinen beskriver sig själv som en hårt arbetande spelare. – Mina styrkor finns i anfallet. Målgörandet har alltid varit naturligt för mig. Jag försöker vara listig och finurlig.

Lehtinen säger att det finns saker han vill utveckla. – Den taktiska sidan är mera utvecklad i Divari, så där har jag en del att lära. Matchtempot är också högre i Divari, så jag måste träna på att göra saker i högre tempo. Fysiken behöver också utvecklas. Jag har märkt att de övriga spelarna i Blue Fox är väldigt bra fysiskt skick, så där har jag en del att ta igen.

Lehtinen säger att målet är att få speltid under den kommande säsongen. – Jag hoppas spela bra när jag får chansen och att jag ska spela som det förväntas av mig. När vi pratar om målsättningar längre fram så säger han att han vill ta en säsong i taget. – Den här säsongen avgör ganska långt vart jag ska sikta i framtiden. Det är bara att ta ett år i taget och se hur långt det räcker.

Lehtinen anser att Blue Fox ska vara med och slåss i toppen av Divari. – Avancemang ska vara möjligt.

Lehtinen som jobbar som processkötare nämner inte svenskan som en av sina styrkor. – Lite grunder finns väl och jag kommer säker att lära mig en del under säsongen. Som tur är går det mesta på både finska och svenska i Blue Fox.

Lehtinen har också en hälsning till alla Blue Fox-fans. – Jag har ju varit och tittat på Blue Fox under tidigare säsonger och det har alltid varit mycket publik och bra stämning i Stjärnhallen. Jag hoppas att det ska bli lika under den kommande säsongen och jag hoppas att vi ska kunna bjuda på bra matcher och sevärd innebandy.