Jukka Keskisipilä till Blue Fox

Jukka Keskisipilä med fem års erfarenhet av Salibandyliiga har skrivit på för Blue Fox för den kommande säsongen. Keskisipilä kommer närmast från SPV där han på fem säsonger samlat på sig två FM-guld, ett silver och ett brons.

Jukka Keskisipilä inledde säsongen 2010-2011 med Blue Fox och nu är han tillbaka.
Foto: Glenn Hägg

Keskisipilä har spelat 109 matcher i Salibandyliiga och har i dessa samlat ihop poängen 5+7=12. Säsongen 2010-2011 var Keskisipilä utlånad till Blue Fox och stod i 11 matcher för poängen 5+4=9.

Vi ringde upp Keskisipilä för att få ett litet snack med honom.

Efter fem år i Salibandyliiga har du valt Blue Fox och Divari, varför?

SPV visade inget förtroende för mig. SPV erbjöd mig inte något kontrakt för nästa säsong, men jag ville fortsätta att spela på så hög nivå som möjligt. Eftersom jag från tidigare hade kontakt till Blue Fox kändes det som det mest naturliga alternativet. Möjligheten att få spela med Jori Isomäki och Johnny Ojala är också något som påverkade mitt val.

Vilken roll söker du för dig själv?

Egentligen är jag villig att spela i den roll där laget har mest nytta av mig. Jag vet inte ännu vad som förväntas av mig, men jag vill fortfarande utvecklas som spelare. Jag hoppas att jag och laget ska ha nytta av varandra.

Vad har du för personlig målsättning för kommande säsong?

Som jag sa redan tidigare så vill jag utvecklas som spelare. Jag vill göra en bra säsong. Jag vet inte om det är personliga poäng som definierar en bra säsong, men jag vill vara nyttig för laget.

Tror du att du får större roll med boll i Blue Fox än vad du hade i SPV?

Det tror jag. I Tommy Koponens spelbok var jag defensiv back. När jag kom till SPV var jag faktiskt anfallare, men jag skolades om till back. Jag tror att jag kan ta en mera offensiv roll från backplats eftersom jag tidigare spelat som anfallare.

Laget har säkert inte bestämt någon målsättning för den kommande säsongen ännu, men vad tror du att Blue Fox bör ha för målsättning?

Jag tror att vi kommer att vara med och kämpa om avancemang. Det ska bli intressant med det nya slutspelet i Divari, men vi ska definitivt vara med och kämpa om avancemang.

Du bor i Seinäjoki, fortsätter du att bo där?

Jo, jag bor i Seinäjoki med min fru och min son. Min fru har ett par år kvar av sina studier så vi kommer att bo kvar. Ville Rynnäs bor i Nurmo så vi kommer att köra tillsammans till träningarna.

Du är ursprungligen från Toholampi, hur kan det komma så många bra innebandyspelare från en så liten ort?

Vi var ett gäng som växte upp tillsammans och vi tillbringade väldigt mycket tid i idrottsgården. Det blev mycket småspel och bollen var hela tiden med. Vi var flera som hade samma målsättning och vi sporrade varandra.

Jukkas äldre bröder Mikko och Harri har båda idrottat på hög nivå. Mikko Keskisipilä har spelat med Kokkolan Tiikerit i volleybolligan och Harri Keskisipilä har spelat med OLS i Salibandyliiga. Hur var det att växa upp i en sån familj?

Det var roligt. Både mamma och pappa har varit idrottare så idrottandet kom den vägen även om de hållit på med andra idrotter. Det var alltid hård tävling mellan oss bröder och eftersom jag var yngst har jag fått kämpa lite extra.

Har du nån hälsning till Blue Fox-fansen?

Redan för tre år sen när jag spelade några matcher med Blue Fox så märkte jag att det var en härlig publik i Stjärnhallen. Jag har följt med Blue Fox sen dess och jag har kollat på sammandragen från matcherna på YouTube. Jag ser fram emot att spela framför Stjärnhallens publik!