Krossen i Tammerfors

Blue Fox herrarna formligen krossade Ilves i Tammerfors på lördag kväll. Ilves fick stryk med 18-2 efter perioderna 7-1, 5-1 och 6-0. Blue Fox bättrade på sin målskillnad och är nu uppe i 50 plusmål.

Janne Karvonen gjorde sju mål i matchen mot Ilves!

Blue Fox fick en bra start på matchen, Mikael Nyvall kunde öppna målskyttet efter dryga en minut på pass av Ville Rynnäs. Därefter kunde Ilves kvittera vid tiden 4.25, när ungraren Domokos Rácz hittade målet. 12 sekunder senare small det till och Janne Karvonen hade fört upp Blue Fox i en ledning som laget inte skulle släppa ifrån sig. Jori Isomäki fick passningspoängen. Från tiden 10.03 till 11.21 gjorde Blue Fox tre mål. Pekka Kontturi gjorde det första i numerärt överläge och Janne Karvonen antecknades för de övriga två. Jori Isomäki hade del i två av målen och Johnny Ojala assisterade till det tredje. Vid tiden 16.23 kunde Janne Karvonen göra sitt fjärde mål för kvällen på pass av Tero Saaristo. Periodens sista mål kom vid tiden 17.03 när Pekka Kontturi prickade in 7-1 på pass av Henry Backman. I periodens sista sekund utvisades Kim Nyström för hög klubba.

Efter 59 sekunder i den andra perioden hade BlueFox utökat sin ledning till 8-1 genom Tero Saaristo på pass av Johnny Ojala. Målet gjordes i numerärt underläge. Vid 26.24 kom 1-9 genom Janne Karvonen på pass av Johnny Ojala. Vid 26.24 kunde Pekka Kontturi fullborda sitt hat trick när han prickade in 1-10 på pass av Henry Backman. Vid 28.26 utivsades Lassi Reunamäki för lsag på klubba. Johnny Ojala gjorde 11-1 vid tiden 29.40 på pass av Tobias Brännbacka. Endast 8 sekunder senare satte Robin Holländer 12-1 på pass av Anton Kallvik. Vid 33.59 utvisades Mikael Nyvall för lyftning av klubba. Blue Fox lyckades freda sitt mål under utvisningen, men vid 36.04 kunde Sami Ärlig reducera till 12-2 som var ställningen efter den andra perioden.

Blue Fox fortsatte att trycka på i den tredje perioden och vid tiden 41.10 kunde Robin Holländer göra sitt andra mål för dagen. Vid 42.45 gjorde Tero Saaristo 14-2, framspelad av Johnny Ojala. Vid 45.13 utvisades Sami Ärlig för obstruktion, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Vid 47.46 var det Aleksi Syvänens tur att uppsöka syndabåset i fem minuter för hårt spel. Under utvisningen kunde Blue Fox göra tre mål. Målskyttar var i tur och ordning Janne Karvonen, Johnny Ojala och Pekka Kontturi. Framspelningarna stod Pekka Kontturi, Tero Saaristo och Jori Isomäki för. Vid 55.15 tilldömdes Blue Fox ett straffslag och Janne Karvonen fick förtroendet. Karvonen lyckades inte sätta straffen, vilket betydde att Ville Ollikainen utvisades två minuter för otillåten tackling. Janne Karvonen fick då sin revansch när han fastsällde slutresultatet 18-2 vid tiden 56.44. Jori Isomäki fick kvällens sista passningspoäng.