Viktig vinst över björnarna

Blue Fox herrarna tog på söndag en viktig vinst över Karhut i Björneborg. Matchen slutade 3-5 efter perioderna 0-1, 2-4 och 1-0. Tero Saaristo var poängbäst i Blue Fox med 3+0.

Ville Rynnäs gjorde mål i sin hemstad och bjöd på ordentligt målfirande.

Blue Fox fick en fantastisk start på matchen. Johnny Ojala tekade bakåt till Jori Isomäki, som höll i bollen och passade tillbaka den till Ojala som hunnit ut till vänsterkanten. Ojala avancerade och passade in till mitten där Tero Saaristo kom springande och han satte bollen i mål efter 11 sekunder. En pangstart för bortalaget. Vid tiden 6.57 drog målskytten Saaristo på sig en utvisning för farligt spel, men Karhut kunde inte utjämna matchen. Vid 18.04 fick Saaristo pånytt uppsöka syndabänken för slag på klubba. När drygt en och en halv minut passerat av utvisningen åkte Ville-Petteri Kujansuu i Karhut ut för slag på klubba och lagen fick spela resten av perioden med fyra utespelare mot fyra. Ställningen efter den första perioden var 0-1 ledning till Blue Fox.

Efter fyra sekunder i den andra perioden fick Tero Saaristo komma in på planen och Blue Fox fick spela i numerärt överläge. Mathuret hann fram till 20.55 när Tero Saaristo smällde in 0-2 på pass av Jori Isomäki. Redan i följande byte kunde Blue Fox utöka ledningen när Ville Rynnäs kom åt att skjuta ett skott från högerkanten som gick i mål. Robin Holländer antecknades för assisten. Rynnäs som är hemma från Björneborg och förra säsongen var Karhuts lagkapten tog verkligen ut svängarna i måljublet när han var tillbaka på sin förra hemmaplan. Här var det inte tal om att hålla tillbaka känslorna utan det bjöds på båder ”väderkvarnen” och ”sälen”. Vid 22.18 kunde hemmalaget reducera till 1-3 genom Riku Prokki på pass av Teemu Mäkelä. Vid 28.11 kunde Juha Tikka peta in 2-3 från nära håll på pass av Juha Kaanaa. Minuten senare, vid 29.12 tilldömdes Karhut ett straffslag. Ville Salonen fick förtroendet, men Mikael Enlund i Blue Fox-målet drog det längre strået. Jakob Klingenberg utvisades därmed två minuter för slag på klubba, men Blue Fox kunde freda sitt mål under utvisningen. Vid 32.59 utvisades Petteri Hulkko för låsning av klubba och Blue Fox kunde omgående visa hur power play ska spelas. Johnny Ojala passade till Tero Saaristo och vips var ställningen 2-4 vid tiden 33.47. Bortalagets femte mål kom inte långt därefter. Vill Rynnäs spelade fram till Johnny Fredriksson som sköt ett skott som slank in förbi Tapio Valjanen i Karhut-målet vid tiden 34.31. Vid tiden 35.38 åkte Tatu Ruohonen ut för fortsatt felaktigt spel, men denna gång kunde Blue Fox inte utnyttja läget. Ställningen var därmed 2-5 efter två perioder.

Nästa exakt halvvägs in i den tredje perioden, vid tiden 49.59 kunde Riku Prokki reducera för hemmalaget till 3-5 på pass av brodern Rami Prokki. Vid 54.07 utvisades Mikael Lindroos fem minuter. Blue Fox valde att hålla i bollen och försöka spela bort så mycket tid som möjligt. Vid 58.46 tog Karhut time out, men man kunde inte reducera och slutresultat blev 3-5 till Blue Fox.