Smakstart på helgen

Blue Fox fick en smakstart på helgen när man besegrade ÅIF från Sibbo med 7-4 efter perioderna 3-2, 2-2 och 2-0. Hemmalaget visade på bredd när man hade sex olika målskyttar i denna match.

Johnny Fredriksson gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot ÅIF.

Period 1

Den första protokollanteckningen i matchen kom vid tiden 7.51 när Johnny Ojala utvisades för obstruktion. ÅIF fick chans att spela i numerärt överläge och efter en minut och en sekund hittade man rätt. Olli Rinne spelade fram till Thomas Granlund som prickade in bollen högt över Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Vid 12.01 hade Blue Fox ett frislag strax innanför mittlinjen i offensiv zon. Robin Holländer petade bollen till Anton Kallvik som tog ett par steg och sköt in bollen vid bortre stolpen. Vid 14.24 kunde ÅIF återta ledningen. Ville Rynnäs skulle spela upp bollen från egen zon, men Tuomas Savukoski bröt passningen, avancerade några steg in i anfallszon och sköt ett skott som Mikael Enlund inte kunde greppa. Ställningen var därmed 1-2. Matchuret hade hunnit fram till 16.00 när Blue Fox kunde kvittera till 2-2. Hemmalaget hade ett frislag i vänstra offensiva hörnet. Anton Kallvik och Robin Holländer fanns vid bollen, medan Johnny Fredriksson hade sökt sig in framför mål. Kallvik petade bollen till Holländer och Fredriksson fförsökte hitta skottläge. Holländer passade till Fredriksson som drog till direkt och bollen gick in strax över armen på Fredrik Hollsten i ÅIF-målet. 59 sekunder senare tog Blue Fox för första gången ledningen i matchen. Ännu en gång var det en fast situation som resulterade. Blue Fox hade frislag till vänster strax innanför mittlinjen i anfallszon och den här gången bjöd hemmalaget på en inövad variant. Tero Saaristo, Tobias Brännbacka och Janne Karvonen fanns vid bollen. Jori Isomäki var längre fram längs med vänsterkanten, medan Johnny Ojala befann sig framför mål. På en given signal rusade Saaristo, Brännbacka och Karvonen mot mål utan att röra bollen. Samtidigt flyttade sig Isomäki till bollen och Ojala till höger backplats. Isomäki passade till Ojala som sköt ett skott som gick via sargen till Tobias Brännbacka. Brännbacka lyfte in bollen högt över ÅIF-målvakten Hollsten. Perioden sista anteckning var Kimmo Pekkanens utvisning vid tiden 19.56 för fortsatt felaktigt spel. Första perioden slutade därmed 3-2.

Period 2

Blue Fox fick inleda andra perioden i numerärt överläge. Johnny Ojala förde in bollen i anfallszon och avlossade ett slagskott som målvakten räddade. Janne Karvonen kunde peta in returen med en hand när 21 sekunder hade gått av den andra perioden. Vid tiden 23.52 kunde Blue Fox tredje kedja för dagen utöka ledningen till 5-2. Ronnie Ludén vände spelet från egen zon och drev upp bollen längs med högerkanten. Halvvägs in i anfalsszon passade han till andra kanten där Pekka Kontturi kom störtande och han stötte in bollen i mål. Gamlingarna hade visat att de fortfarande kan vända spelet snabbt. Vid 35.52 kunde ÅIF reducera till 5-3. ÅIF hade frislag vid högra offensiva hörnet. Olli Rinne befanns sig vid bollen, Matias Kuisma rusade plötsligt bakom mål och Rinne passade till honom. Kenneth Myllyniemi hade samtidigt sökt sig i skottposition i slottet och Kuisma passade bollen direkt vidare till honom. Myllyniemi sköt ett skott som gick in mellan benen på Mikael Enlund. I perioden sista minut, vid tiden 39.17 utvisades Tobias Brännbacka för obstruktion. ÅIF behövde bara 22 sekunder på sig att utnyttja situationen. Matias Kuisma passade från vänsterkanten till Atte Huovinen på vänster backplats och Huovinen sköt ett dragskott som gick in vid den bortre stolpen. Ställningen inför den tredje perioden var 5-4.

Period 3

Mycket stod på spel i den tredje perioden. Nästa mål skulle antagligen avgöra matchen. Vid 45.21 kom så läget som hemmapubliken hade väntat på. Johnny Ojala förde bollen bakom motståndarmålet, samtidigt såg han att Janne Karvonen kom rusade in i slottet. Ojala lättade bollen till Karvonen som stötte in bollen med full kraft. Otagbart för Hollsten i ÅIF-målet. Vid 47.18 utvisades Johnny Ojala för obstruktion och ÅIF fick en ny chans att komma med i matchen. Blue Fox spelade ett uppoffrande spel i numerärt underläge och kunde freda sitt mål. Vid 56.31 tog ÅIF time out och när möjlighet gavs tog man ut målvakten. Janne Karvonen kämpade till sig bollen vid mittlinjen och den studsade vidare till Tero Saaristo som sprang vidare mot det tomma målet. Saaristo kunde enkelt rulla in bollen i tomt mål.