Tung förlust i Kuopio

Herrarna åkte på en tung förlust i Kuopio på lördag. Hemmalaget SB Welhot var bättre med 5-1 efter perioderna 1-1, 2-0 och 2-0. Petri Lesch i hemmamålet var rena väggen med 28 räddningar och räddningsprocenten 96,6.

Janne Karvonen gjorde Blue Fox enda mål i matchen.

Vid 10.19 utvisades Tero Saaristo för obstruktion. SB Welhot behövde 36 sekunder på sig för att utnyttja det numerära överläget. Bollen passades över från vänsterkanten till högerbackplats, därifrån kom ett direktskott. Skottet gick via sargen till bortre stolpen där Olli Taskinen kom smygande och kunde stöta in bollen. Riku Tuononen fick passningspoängen. Vid 16.35 utvisades målgöraren Taskinen för slag på klubba. Blue Fox behövde bara fem sekunder på sig för att utnyttja läget. Blue Fox hade frislag mitt på planen och Tero Saaristo passade till Jori Isomäki på vänsterkanten. Isomäki måttade en precis passning till bortre stolpen dit Janne Karvonen sökt sig och han kunde styra in bollen i mål.

Vid tiden 23.11 hade SB Welhot ett inslag i vänstra offensiva hörnet. Olli Taskinen fick bollen och passade till Jonni Koskinen på backplats. Koskinen krutade till direkt på passning och bollen gick spikrakt i mål. Ställningen 2-1 till SB Welhot. Vid 26.51 kom följande mål för hemmalaget. SB Welhot spelade upp bollen längs med vänsterkanten. Blue Fox fick kontroll över den i hörnet, hemmalagets anfallare fortsatte stressa Blue Fox bakom mål och bollen studsade ut framfför Mikael Enlund. Där dök Juha Airaksinen upp och sköt in 3-1 på pass av Aku Taira. Vid 29.33 utvisades Joonas Toikkanen för obstruktion, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Vid 39.53 tilldömdes Blue Fox ett straffslag som Janne Karvonen fick chans att skjuta. Tyvärr lyckades inte straffen, men Riku Tuononen utvisades istället 2 x 2 minuter för slag på klubba och fasthållning. Det blev inget mål på de sista sju sekunderna i andra perioden och ställningen var därmed 3-1.

Blue Fox fick inleda den tredje perioden med att spela nästa fyra minuter i numerärt överläge. Tyvärr lyckades man inte hitta rätt. Vid tiden 43.35 utvisades Mikael Enlund för obstruktion och Pekka Kontturi satt av straffet. SB Welhot kunde inte utöka sin ledning. Nästa direkt efter föregående utvisning kom följande när Tero Saaristo utvisade för låsning av klubba. Blue Fox klarade nästan av utvisningen, men vid tiden 47.39 kunde Niko Mäkinen panga in 4-1 från höger backplats. Bollen sökte sig upp i bortre krysset. Jonni Koskinen fick passningspoängen. Vid tiden 55.53 tog Blue Fox time out för att göra en sista kraftansträngning. Man plockade ut Mikael Enlund ur målet, men denna gång lyckades det inte. Iiro Pitkänen fick tag i bollen och skickade iväg den i en båge mot det tomma Blue Fox-målet. Matchuret stannade på tiden 56.12.

Blue Fox har inlett det nya året med två förluster mot två topplag. Från första plats har man rasat till fjärde och har nu tre poäng upp till första platsen. Som tur är får laget nu vila upp sig nästa helg och ta ny sats mot 25-26.1 när man möter ÅIF och Blackbirds som för tillfället är femma och sexa i tabellen. Då är det absolut ett måste att knipa poäng om man ska hållas med i toppstriden och inte dras med i kampen för överlevnad. Vi litar på att laget kan samla sig och visa att man åtminstone vill ha en kvalplats till ligan. Om två veckor kommer herrarna att behöva allt stöd de kan få, så bjud in alla dina vänner till matcherna mot ÅIF och Blackbirds. Trust your instincts!