Bobi is back

Det har idag blivit klart att Tobias Brännbacka gör comeback i Blue Fox. Brännbacka som inför denna säsong flyttade till ligalaget TPS har fått dåligt med speltid i de senaste matcherna och tar ny fart från Blue Fox. Det är i det här skedet frågan om ett lånekontrakt som gäller fram till årsskiftet.

Tobias Brännbacka spelade de fyra senaste säsongerna i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

 

- Tobias är en riktig arbetsmyra som kommer att vara viktig för försvaret säger Markus Åbb när vi når honom. Vi får se om han är i lika bra skick som när han for härifrån i somras.

- Som det ser ut nu kommer han att vara spelklar till bortamatchen mot ÅIF, lördag 23.11. Lånekontraktet gäller i första hand fram till årets slut, men efter det får vi utvärdera situationen. TPS har rätt att kalla tillbaka Brännbacka under låneperioden om de får skadebekymmer avslutar Markus.

 

Vi når Tobias Brännbacka, väcker honom från en tupplur och ber honom kommentera lånekontraktet.

- Det känns bra att få komma tillbaka och få speltid för det är det som jag behöver för tillfället. Jag kommer att fortsätta tillhöra TPS, men jag har inte fått den speltid som behövs för att utvecklas.

- TPS-tränaren Aki Vilander föreslog att jag skulle bli utlånad för att få upp matchtempot. Han föreslog en del andra lag för mig, men jag ville själv helst tillbaka till Blue Fox. Jag kommer att fortsätta träna med TPS i början på veckorna och så är jag i slutet av veckan med Blue Fox.

- Vi tar nytt beslut efter nyår hur och var jag fortsätter säsongen. Jag vill fortsätta spela i ligan, men nu ska jag försöka hjälpa Blue Fox så bra det går under 1,5 månad som jag är här.

- Jag hoppas förstås på mycket speltid eftersom jag behöver komma upp i matchtempo.

Tobias avslutar med att hälsa till innebandyfansen i Nykarleby:

- Det är stor skillnad på publiken i Nykarleby och på andra ställen i Finland. Publiken i Stjärnhallen är oerhört kunnig på innebandy och så är det alltid bra stäming i Stjärnhallen.

 

Tobias Brännbacka och Robin Holländer har länge varit kända för sina bataljer, därför måste vi också få en kommentar av Robin Holländer inför comebacken.

- Jo, jag fick veta i tisdags att Tobias ska komma tillbaka säger Robin Holländer när vi ringer upp honom. Tobias skickade ett meddelande åt mig.

- Det är viktigt för laget att han kommer, men jag vill hälsa honom att han kommer att få det tufft.

- Jag vill ännu påminna Tobias vad jag sa åt honom i somras när han lämnade oss för TPS. Jag berättade för honom att det finns en låt som passar bra för det här, Wyclef Jean ”Gone Till November”. Jag är mycket nöjd över att jag fick rätt säger Robin med ett skratt.

Samtidigt vill Robin Holländer också passa på att varna Filip Kronqvist. – Tobias ville att jag skulle hälsa Filip att han kommer att få det ännu jobbigare med både mig och Brännbacka i truppen.