Ronnie Ludén är tillbaka i representationslaget

Ronnie Ludén är efter två säsonger tillbaka i Blue Fox representationslag. Ludén är klar för den kommande säsongen och ser fram emot att igen få spela i Divari.

Ronnie Ludén är sjunde i alla tiders poängbörs för Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Vi ringer upp Ronnie för att få vet hur det känns att vara tillbaka i representationslaget?

- Det känns nog bra. Det känns som en utmaning efter att jag har varit borta i några säsonger. Det är ju trots allt lite annat tempo i Divari. Det känns trots allt som en positiv utmaning.

 

Du har gjort tre säsonger med Blue Fox II i de lägre serierna. Första säsongen gjorde du ett kort inhopp i representationslaget, men annars har det varit Blue Fox II. Vad driver dig att komma tillbaka?

- Jag har sett på representationslaget från sidan och det är klart att man har saknat gemenskapen med gänget. Spelet och träningarna är ju naturligtvis på en annan nivå. Jag vill ännu en gång se hur långt jag räcker till. Jag fick uppleva kvalmatcherna förra säsongen från läktarplats och den stämning som det var i Stjärnhallen, det vill jag vara med om.

 

Kände du att du hade något kvar att bevisa?

- Jag känner att jag är i bättre skick än på många år och därför vill jag prova på spel på en högre nivå. Jag känner också att jag är betydligt bättre i skick än förra gången jag kom tillbaka till representationslaget.

 

Vad har du för målsättning för laget?

- Det finns väl bara en målsättning, avancemang. Det här är laget med stort L. Vi har alla möjligheter att klara det.

 

Vad är din personliga målsättning?

- Jag vill hjälpa laget så mycket som möjligt. Sen brukar jag ha som målsättning att göra en poäng per match i snitt. Jag vill också hjälpa laget att nå sin målsättning och det är klart att jag kommer att få ta mycket ansvar i det defensiva arbetet.

 

Vi kollade lite på alla tiders poängstatistik där du är sjunde med 98+71=169 poäng. Kim Nyström är närmast framför, men han har över 100 poäng mera. Janne Karvonen och Mikael Nyvall är ca 40 poäng efter dig. Kommer du att knappa in på Kim och hålla undan för Janne och Mikael?

- Jag kommer absolut att försöka komma ikapp Kim säger Ronnie med ett skratt. Det kan ju vara att jag inte klarar det på en säsong. I varje fall ska jag inte släppa någon förbi mig säger han bestämt.

 

Fem snabba frågor

Skott eller vipp? Vipp självklart
Dragning eller pass? Pass
Vatten eller mjölk? Vatten
Pizza eller pasta? Pizza
Oravais eller Nykarleby? Oravais

 

Hälsning till fansen?

Jag hoppas de kör vidare på samma sätt som tidigare. Blue Fox har grymt stöd av publiken. Publiken kommer den här säsongen att få se ett lag som ger allt.

 

Ronnie Ludéns spelarprofil

Alla tiders spelarstatistik