Första värdemätaren för herrarna

Om ett dygn ser vi var vi är säger tränaren Markus Åbb när vi får en pratstund med honom efter torsdagens träning. Det här är första riktiga värdemätaren för oss efter sommarens träningsperiod.

Johnny Fredriksson med nummer 13 siktar på att ta en ordinarie plats som back i Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Det är sjätte gången vi möter Umeå City fortsätter Markus Åbb. – Vi har haft våra matcher tidigt på säsongen och de har alltid varit bra värdemätare. Efter helgens matcher vet vi vad vi behöver träna på inför seriestarten.

- Det här är samtidigt ett bra test för Johnny Fredriksson på backplats. Efter den här helgen måste vi bestämma om han ska spela back eller anfallare. Det blir också intressant att se hur Alexander Nyman (1998) klarar sig i seniormatcher. Alexander ingår i laget i vår första match på fredag.

- Samir Mountassir och Jonathan Sjöblom är på grund av förhinder inte med på resan.

- Jonathans frånvaro innebär samtidigt att Filip Kronqvist (1994) får chansen från start i anfalllet i första matchen. Filip är en intressant junior som efter en fotbollssatsning nu valt att satsa på innebandyn istället.

- Vi vet att Umeå City kommer att bjuda på hårt motstånd. Om jag kommer ihåg rätt så har vi inte lyckats vinna en match ännu mot Umeå City. Det blir garanterat hårt motstånd även denna gång. Det finns inga dåliga lag på den här nivån i Sverige.

- Vi kommer säkert få öva oss på att försvara, men jag hoppas också att vi kan bjuda på bra spel med boll. Vårt tema för den här säsongen är att utveckla vårt spel med boll. Jag hävdar att försvarsmässigt är vi på samma nivå som mittenlagen i ligan, men när det gäller spelet med boll är vi inte riktigt där ännu.

- Våra nya spelare och det att några spelar bytt spelplatser kan innebära förbättringar för spelet med boll.

Samtidigt kommer Johnny Fredriksson med i diskussionen och vi får möjlighet att fråga honom vad han tycker om att ha blivit omskolad till back?

Jag tycker det är kul att prova på något nytt säger Johnny. – Målsättningen är naturligtvis att ta en ordinarie backplats.

- Jag tror att jag kan tillföra en del i spelet med boll från backplats.

Vem vill du helst spela backpar tillsammans med?

- Jag har tränat mest med Ville Rynnäs och hoppas också att jag får spela tillsammans med honom. Jag tycker det har fungerat bra att spela med honom.

Vi önskar herrarna lycka till i matcherna i Sverige och hoppas att många frågetecken rätas ut till utropstecken på andra sidan Kvarken.