Intervju med nyförvärven

Vi besöker herrarnas tisdagsträning för att få ett snack med nyförvärven Tero Saaristo, Janne Karvonen och Veijo Virtanen. Vi får prata med Tero Saaristo när laget byter mellan träning med boll och den fysiska delen av träningen.

Janne Karvonen, Veijo Virtanen och Tero Saaristo är klara för Blue Fox.
Foto: Mårten Andtbacka

 

Tero Saaristo berättar att det känns bra att ha flyttat till Blue Fox. – Jag har höga förväntningar. Tero berättar att han även tidigare varit på gång till Blue Fox, men att den här gången var det han själv som ville till Nykarleby. Jag kände att behöver byta omgivning för att gå framåt. Tero berättar att han också hade erbjudanden från andra föreningar, men att Blue Fox var hans förstaval.

- Blue Fox är en förening som lyckats bra de senaste säsongerna. Jag har bara hört bra om föreningen och allt verkar fungera bra här fortsätter Tero.

- Blue Fox har ett bra lag och stommen från förra säsongen finns kvar. Stämningen i truppen är också på topp säger Tero.

Vad har du för målsättning för den kommande säsongen?

- Målsättningen är att föra upp Blue Fox i ligan, för min egen målsättning är att spela ligan.

Efter träningen fångar vi Janne Karvonen som är redo för sin fjärde sejour i Blue Fox. Janne berättar att det känns bra att vara tillbaka. – Inför förra säsongen böt jag jobb och jag visste inte om jag skulle ha tillräcklig tid för träning och matcher. Därför beslöt jag mig för att ta ett mellanår och spela med SB Vaasa II i division 2. Nu har jobbsituationen stabiliserat sig och jag känner en stor iver att träna inför den kommande säsongen.

Janne berättar att det finns många olika saker som fört honom tillbaka till Blue Fox. – Den här truppen som finns i Blue Fox har inte så många säsonger kvar tillsammans. Jag ser fram emot att spela med Jori Isomäki och Johnny Ojala igen. – Huvudorsaken att komma hit är att jag vill vara med och föra upp Blue Fox till ligan.

Vad har du för personlig målsättning för den kommande säsongen?

- Personligt poängrekord säger Janne. Personligt poängrekord och avancemang till innebandyligan, då kan man vara nöjd avslutar Janne.

Veijo Virtanen är nykomling på ledarsidan. Tanken är att han ska fungera som andretränare under den kommande säsongen. Veijo har lång bakgrund inom innebandyn och säsongerna 1995-1999 fungerade han som serviceman/massör för Blue Fox. Nu senast har Veijo fungerat som serviceman för SB Vaasas herrar.

- Det känns som att cirkeln sluts när jag nu är tillbaka här i Blue Fox säger Veijo.

Veijo håller för tillfället på och utbildar sig för att klara VAT (valmentajan ammattitutkinto). – Jag har varit på första närstudiedelen och målsättning är att bli klar till mars. Veijo berättar att han också håller på att utbilda sig till Personal Trainer.

Hur ser du på Blue Fox som lag?

- Redan efter bara några träningar ser det förvånsvärt bra ut. Det finns möjligheter till vad som helst om alla nyckelspelare hålls friska.

Vad har du för målsättning för laget?

- Jag tycker att vi kan inte göra än annat än höja på ribban och sikta uppåt. Man brukar säga att himlen är gränsen.

Hur ska det lyckas?

- Blue Fox har flera säsonger haft väldigt bra försvarsspel. Det har varit lagets styrka. Nu ska vi försöka förbättra spelet med boll avslutar Veijo.

När vi redan är på väg från Stjärnhallen frågar Robin Holländer med ett leende om inte han också får bli intervjuad. Han säger att han gärna vill kommentera nyförvärven. – Jag tror att Tero och Janne kan vara skillnaden mellan att kvala till ligan och att stiga direkt. Vi får två mycket starka målskyttar till laget och det kan vara till vår fördel. Jag tror att Tero kommer att göra poängrekord om han får spela tillsammans med Johnny Ojala. Karvonen hoppas jag få spela med. Han är väldigt bra på att hålla i boll i anfallszon och det är enkelt att spela med honom.

Robin vill avsluta intervjun med en hälsning till signaturen Bobi. – Det känns skönt att han lämnar oss. Det kommer att var betydligt lättare att spela utan honom. Speciellt i omklädningsrummet kommer det att vara bättre stäming säger Robin med glimten i ögat.