Storvinst i Nyslott

Det blev en riktig storvinst på söndagen för herrarna i Nyslott. Blue Fox besegrade redan nedflyttningsklara Top Team med 15-3 efter perioderna 3-1, 8-0 och 4-2.

Johnny Ojala gjorde 2+5=7 poäng i matchen mot Top Team.

Den första perioden var rätt så jämn om man ser till siffrorna. Sami Saari öppnade målskyttet för Blue Fox del vid tiden 2.22. Han assisterades av Anton Kallvik. Vid 5.12 kunde Pekka Kontturi öka på till 0-2 på pass av Jakob Klingenberg. Vid 7.52 åkte Henri Tuutti i hemmalaget ut för hindrande av spel, men Blue Fox lyckades inte utnyttja fördelen. Vid 13.24 var det Tobias Brännbackas tur att uppsöka syndabåset för fasthållning av klubba. Efter 24 sekunder var bollen i mål, men det var Johnny Ojala som gjorde mål i numerärt underläge. Mikael Enlund i Blue Fox-målet kastade ut bollen till Ojala. Vid 19.24 utvisades Jarno Pahkakangas för slag på klubba. Denna gång var Top Team mera skärpta och vid 19.50 kunde Aleksi Ahokas reducera till 1-3 på pass av Henri Tuutti.

På 46 sekunder mellan 23.28 och 24.14 gick Blue Fox från 1-3 till 1-6. Först ut var Mikael Nyvall på pass av Johnny Ojala. Följande målskytt var Henry Backman på pass av Pekka Kontturi och det tredje målet gjorde av Jonathan Sjöblom på pass av Sami Saari. Följande mål lät vänta på sig några minuter. Vid 28.05 ökade lagkapten Kim Nyström på till 1-7 på pass av Johnny Ojala. Dryga minuten senare, vid 29.29 gjorde Pekka Kontturi sitt andra mål för kvällen på pass av Henry Backman. Vid 30.56 var det Johnny Ojalas tur att måla. Denna gång på pass av Jori Isomäki. Vid 33.23 utvisades både Tobias Brännbacka i Blue Fox och Henri Tuutti i Top Team för farligt spel. Vid 34.17 var det Matias Palms tur att uppsöka utvisningsbåset och Blue Fox fick spela numerärt överläge. Robin Hollände fick skottläge och gjorde 1-10 på pass av Johnny Ojala. Vid 35.57 kom följand emål i numerärt överläge och det signerades Pekka Kontturi som därmed hade fullbordat sitt hat trick. Robin Holländer antecknades för assisten. Vid 38.31 utvisades Sami Saari för felaktig tackling.

Blue Fox inledde den tredje periode med att byta in Daniel Blomqvist istället för Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Endast 38 sekunder in i perioden gjorde Kim Nyström 1-2 på pass av Johnny Ojala. Vid 44.14 kunde Samu Juvonen reducera till 2-12. Vid 48.59 utvisades Aleksi Ahokas för slag på klubba. Denna gång var det Jori Isomäki som utnyttjade det numerära överläget och prickade in 2-13 på pass av Robin Holländer. Vid 55.56 reducerade Tuomo Auravuo till 3-13 på pass av Aleksi Ahokas. 18 sekunder senare utvisades Mika Anttila för felaktigt tackling. Robin Hollände rfick nytt skottläge och gjorde inte något misstag. Jori Isomäki stod för framspelningen. Matchens sista mål gjorde vid tiden 59.24 av Jori Isomäki på pass av Johnny Ojala.

Samir Mountassir saknades på grund av flunsa och Petri Pollarinen var borta på grund av jobbet säger Markus Åbb. – Skillnaden mellan lagen var precis så stor som numrorna säger. Båda lagen hade dubbelveckoslut. Trots det måste vi tacka motståndaren för att de försökte spela innebandy ända till slutet.