Herrarna marscherade över Karhut

Herrarna marscherade på lördag över Karhut från Björneborg. Matchen i Stjärnhallen slutade 7-3 efter perioderna 0-0, 4-2 och 3-1. Anton Kallvik var för ovanlighetens skull poängbäst i Blue Fox med 1+2.

Dessa gossar gjorde alla mål i matchen mot Karhut.

Period 1

Den första perioden bjöd inte på andra protokollanteckningar än antalet räddningar. 4 räddningar för Mikael Enlund i Blue Fox-målet och 11 räddningar för Arvid Vonk i Karhuts mål.

Period 2

Matchklockan hade hunnit fram till 24.57 innan det första målet såg dagens ljus. Mikael Nyvall spelades fram av Johnny Ojala och fick i princip öppet mål. Dryga minuten senare var det Johnny Fredrikssons tur att öka på till 2-0 på pass av Anton Kallvik. Vid 28.03 åkte Jarno Pahkakangas ut för slag på klubba. Karhut gjorde inte något misstag i numerärt överläge. Riku Prokki spelade fram till Lauri Kannisto som reducerade till 2-1. Vid tiden 35.07 utvisades Ville-Petteri Kujansuu i Karhut för farligt spel. Jarno Pahkakangas fick skottläge och vips var ställningen 3-1 vid tiden 36.04. I det efterföljande bytet kunde Benjamin Lepola reducera till 3-2 på pass av Ville Rynnäs. Vid 37.53 kunde Johnny Ojala öka på Blue Fox ledning till 4-2 på pass av Jori Isomäki. Vid 39.26 tilldömdes Karhut en straff. Petteri Hulkko fick förtroendet, men Mikael Enlund i Blue Fox-målet drog det längre strået. Tobias Brännbacka utvisades därmed två minuter för hög klubba. Blue Fox klarade av att freda målet i slutet på den andra perioden och fick gå till periodvila med en 4-2 ledning.

Period 3

Blue Fox forsatte i numerärt underläge i början av den tredje perioden. Karhut lyckades inte hitta målet. Istället var det Anton Kallvik som frispelades av Johnny Fredriksson vid tiden 43.01 och ställningen var 5-2. Vid 51.01 kunde Henry Backman öka på till 6-2 på pass av Pekka Kontturi. Vid 55.47 var det Jakob Klingenbergs tur att göra säsongens första mål. Målet betydde samtidigt att Klingenberg för första gången i sin Blue Fox-karriär kom upp i tvåsiffrigt poängtal. Strax därefter vid tiden 56.08 utvisades Johnny Ojala för spel utan klubba. Vid 57.32 kunde Karhu reducera till 7-3 genom Saku Lahtinen på pass av Benjamin Lepola. Målet blev samtidigt matchens sista.