Förlust mot koltrastarna

Det blev förlust med 6-5 mot koltrastarna från Kervo. Blue Fox ledde matchen med 4-5 i den tredje perioden, men Blackbirds lyckades kvittera och avgjorde i förlängningen. Den här matchen borde vi ha vunnit med 4-5 mål säger Markus Åbb dagen efter matchen.

Robin Holländer, till vänster, gjorde två mål mot Blackbirds.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Period 1

Tony Jumppanen fick starta sin andra raka match i Blue Fox-målet. Periodens första protokollanteckning kom vid tiden 8.09 när Mikko Manninen i Blackbirds blev utvisad för fasthållning av klubba. Blue Fox kunde äntligen utnyttja sitt power play och vid tiden 9.21 prickade Kim Nyström in 0-1 på passning av Janne Karvonen.

Period 2

Vid tiden 21.44 kvitterade Teemu Liikanen för Blackbirds på pass av Marco Uusimaa. När matchuret tikcat fram till 26.46 höll Pekka Rinkinen sig framme och förde upp Blackbirds i ledningen med 2-1 på pass av Janne Juntunen. Vid 27.24 blev Max Öhqvist utvisad för slag på klubba, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Däremot kunde Tobias Brännbacka kvittera till 2-2 under en avvaktande utvisning vid tiden 33.13. Janne Karvonen stod igen för framspelningen. Vid tiden 36.52 kunde Robin Holländer föra upp Blue Fox i en ny ledning på pass av Sami Saari. I slutet av perioden, vid tiden 38.08, blev Mikko Manninen igen utvisad för fasthållning av klubba.

Period 3

Vid tiden 48.36 kunde Petri Pyysing kvittera till 3-3 för Blackbirds på pass av Petri Raitala. Vid 49.53 förde Mikko Kivi upp hemmalaget till en 4-3 ledning, framspelad av Janne Uotila. I det efterföljande bytet, endast 23 sekunder senare, kunde Robin Holländer kvittera till 4-4 för Blue Fox. Juho Väisänen agerade framspelare. Vid 52.02 förde Sami Saari för tredje gången upp Blue Fox i ledningen i matchen när han prickade in 4-5 på pass av Johnny Ojala. Tyvärr blev detta mål inte matchens sista utan Marco Uusimaa kunde kvittera till 5-5 vid tiden 56.24 på pass av Mikko Kivi. Blue Fox fick ännu en chans att avgöra matchen när Pekka Rinkinen drog på sig en utvisning för farligt spel vid tiden 58.50. Tyvärr kunde Blue Fox inte utnyttja läget under ordinarie matchtid.

Förlänging

Blue Fox fick inleda förlängningen med 50 sekunder i numerärt överläge, men det gav ingen utdelning. Tyvärr var det istället hemmalaget som avgjorde matchen vid tiden 62.28. Max Öhqvist sköt ett skott som Tony Jumppanen räddade, men Pekka Rinkinen som strax före suttit utvisad, var först på returen och stötte in den.

Matchkommentarer

- Jag får använda en gammal kliché säger Markus Åbb när vi ringer upp dagen efter match.
- Sätter du inte dina chanser så gör motståndaren det. Jag anser att vi borde ha lett med 3-4 mål efter första perioden. Istället ledde vi med bara ett mål. Vi har problem med målskyttet för tillfället, men vi spelar i övrigt bra. När vi ledde med 5-4 hade vi fyra frilägen som misslyckades. I normala fall hade vi vunnit den här matchen med 4-5 mål.

- Sami Hillu fick feber under natten till söndag och var därför borta ur truppen. Under matchen skadade Jarno Pahkakangas sig i baklåret och fick bryta. Jag hoppas att det var frågan om kramp och inte en sträckning, men det ser vi här under veckan. Jakob Klingenberg fick problem med sitt knä och fick också avbryta. Eftersom vi inledde matchen med fem backar och två fick stiga av så avslutade vi matchen med tre backar. Det syntes nog kanske på slutet att backarna inte riktigt orkade och vid det avgörande målet hann backarna inte fram för att rensa bort bollen.

- Förhoppningsvis är kvalplatsen inte helt förlorad. En vinst inkommande helg räcker inte till kval, men det kan också vara att två vinster inte räcker. Allt beror på hur de andra lagen spelar.

- Matchen inkommande lördag mot SalBa i Raumo blir helt avgörande. Vi måste vinna den för att ha chans på kvalplatsen. Matchen i Raumo spelas på en liten plan med parkett, men det behöver inte vara till nackdel för oss, vi har inte förlorat på parkett denna säsong.

- Sen får vi se vad OLS kommer med för manskap på söndag. OLS kan hur som helst spela avslappnat och utan press.

Formationer


Ojala – Nyström – Karvonen
Pahkakangas – Brännbacka

Fredriksson – Holländer – Kouvonen
Väisänen – Klingenberg

Enkvist – Sjöblom – Nyvall
Saari

Jumppanen

Matchprotokoll