Petteri Toivola lämnar Blue Fox

Petteri Toivola väljer att lämna Blue Fox för att återvända till sin moderförening Toholammin Urheilijat i division 2 Österbotten. Toivola har denna säsong spelat 14 matcher med Blue Fox med saldot 2+3=5 poäng.

Petteri Toivola återvänder till Toholampi.
Foto: Glenn Hägg


Säsongen 2010-2011 var Toivola femte bästa poängplockare i Blue Fox med 10+8=18 poäng på 28 matcher. Toivola snittade därmed 0,64 poäng/match vilket var ett väldigt bra snitt, speciellt med tanke på att han fick sparsamt med speltid. Denna säsong har Toivolas snitt gått ner till 0,36 poäng/match trots att han fått betydligt mera speltid.

När vi kontaktar Toivola för att höra varför han lämnar Blue Fox så anger han personliga skäl. –Det är inget fel på föreningen. Jag har alltid tyckt om att spela och träna med Blue Fox. Det har fungerat bra med de andra spelarna och allt sköts på ett bra sätt i Blue Fox. Det här var ett svårt beslut för mig själv. Jag kommer att sakna den fina stämingen i Blue Fox omklädningsrum, lagsammanhållningen och Divaris bästa hemmapublik. Jag vill rikta ett stort tack till Blue Fox.

Min roll i Blue Fox har inte motsvarat min egen målsättning. Jag har samtidigt också fungerat som tränare för TU i division 2 och tiden vill inte riktigt räcka till för både det och spel i Blue Fox. Jag känner mig tvungen att välja mellan dessa två. Det finns samtidigt en stark vilja att spela för min moderföreningen med mina gamla kompisar. TU är nykomlingar i division 2 och laget har haft en svår start på säsongen, jag vill hjälpa laget att hållas kvar i division 2.

Vi tackar Toivola för tiden i Blue Fox!