Jori Isomäki gör comeback i Salibandyliiga

Jori Isomäki gör ikväll i kraft av farmavtalet med SPV comeback i Salibandyliiga efter en paus på 5 år. Isomäki har tidigare spelat 155 matcher i ligan för Blue Fox, Nurmon Jymy, OLS och SPV med poängen 54+107=161 som facit.

Ikväll gör denne man comeback i Salibandyliiga.
Foto: Glenn Hägg


Isomäki spelade i oktober en cupmatch med SPV när man mötte SSV på hemmaplan. I den matchen blev det förlust med 2-3. Ikväll står Happee från Jyväskylä för motståndet i Seinäjoki. SPV leder för tillfället Salibandyliiga och Happee är på åttonde plats i tabellen.

För farmspelare äldre än 22 år finns en regel om en karenstid på 8 dagar när man flyttar till en lägre serienivå. I det här fallet är det inget problem eftersom Blue Fox återupptar sitt seriespel lördag 7.1 mot Indians och då har Isomäki avverkat karenstiden.

Det ska bli intressant att se om man hänger med i ligatempot efter en paus på 5 år säger Jori Isomäki när vi ringer upp honom. Det är klart att spelet i ligan har blivit snabbare och spelet är mera fysiskt än vad det var för 5 år sedan. Det är duktiga killar som jag kommer att få spela med i SPV och det är alltid roligt att få spela med duktiga killar, det gör ju också att man höjer sitt eget spel.

Vem kommer du att spela med?

Jag kommer att ha Harri Karjala som backpar och framför mig i anfallet spelar Matti Taurama, Erik Härkönen och Tuukka Kiviranta.

Vad tror du om motståndarna Happee?

Vad jag hört så är de ett lag som försvarar bra och kontrar. De backar hem i försvar vilket betyder att tempot kanske inte är så högt. De lär också ha bra spel i numerärt överläge.

Kommer du att spela flera matcher med SPV före transferdeadlinen 10 februari?

Nej, det här är min enda match med SPV före deadlinen. Jag kommer att träna några gånger med SPV, men jag spelar med Blue Fox fram till 10 februari och då kommer det svåra valet var jag ska spela resten av säsongen.

Markus Åbb sa att Blue Fox kommer att vinna alla matcher fram till 10 februari så att det ska bli så svårt som möjligt för dig att välja, vad säger du om det?


Det hoppas jag att vi gör. Det är klart att om vi vinner alla matcher med Blue Fox så blir det inget lätt val. Jag måste diskutera situationen med hela laget och så får vi se vad vi kommer fram till. Något lätt val blir det i varje fall inte.

Vi får önska dig lycka till i kvällens match.

Tack!

I dagens ÖT uttalar Jori Isomäki sig om att detta är hans sista hela säsong som innebandyspelare och att han därmed vill pröva om han ännu klarar av att spela i ligan. Någon strömatch kan han ännu tänka sig att spela nästa säsong, men detta blir hans sista hela säsong. Matchen mot Happee är ett test för att se om han håller för ligatempo. Isomäki har tre VM-silver i innebandy, men han saknar medalj från Salibandyliiga. SPV:s saldo från de tre senaste säsongerna är brons, brons och silver. Chansen till medalj borde därmed vara rätt så god.