Herrarna möter seriejumbon

Blue Fox herrar möter seriejumbon Rangers i Kyrkslätt på lördag. Rangers som är nykomlingar i årets Divari har haft en tuff säsong och står på 5 poäng efter 14 spelade matcher.

Tredje femman med Robin Holländer gjorde en bra match mot OLS.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


På 14 matcher har det bara blivit 2 vinster och 2 oavgjorda matcher för Rangers. I de resterande 11 matcherna har det blivit förluster. Målskillnaden för laget är 49-88 och av den kan man utläsa att Rangers gör för lite mål. Gör man i snitt 3,5 mål/match så är det svårt att vinna matcher i en målrik sport som innebandy. Rangers fick en väldigt dålig start på säsongen med förluster i de 8 första matcherna, men trenden är på uppåtgående. I de fem senaste matcherna har det blivit två vinster. Rangers har lyckats besegra ÅIF och Papas.
Trots att Rangers är nykomlingar i årets Divari så har man starka innebandytraditioner. Laget spelade tre säsonger i Salibandyliiga åren 2002-2005. I maratontabellen för division 1 ligger Rangers på en tredje plats efter Blue Fox och Lovisa Tor, Rangers har totalt spelat 11 säsonger i division 1.

Blue Fox, som har spelat 14 säsonger i division 1, ligger för tillfället på en tredje plats i årets tabell. Laget har spelat 11 matcher i vilka det blivit 8 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Blue Fox har nu tre vinster i rad, mot i tur och ordning Blackbirds, SalBa och OLS. Speciellt den senaste vinsten på övertid mot OLS ger extra råg i ryggen.

Bästa poängplockare i Rangers är Chris Starck med 8+5=13 poäng på 14 matcher. Han följs närmast av Miro Ranta med 6+4=10 poäng på 14 matcher och Erik Helenius med 5+5=10 poäng på 13 matcher. Helenius född 1991 har för övrigt gjort 4 landskamper i juniorlandslaget. Övriga spelare värda att nämna är backen Iiro Liede som senaste säsong spelade i Salibandyliiga med AC HaKi och där hade poängen 7+1=8 i 26 matcher. Lagkaptenen Sebastian Fager-Pintilä är den kanske mest kända spelaren i laget med totalt 9 säsonger i Salibandyliiga. Förra säsongen spelade Fager-Pintilä i Lovisa Tor. Före det representerade han SSV i fyra säsonger som alla slutade med guld. Fager-Pintilä har totalt spelat 235 matcher i högsta serien med poängen 47+35=82. En intressant fakta är att alla spelare i Rangers ligger på minus i plusminus-statistiken. Joakim Wollsten är ”bäst” med -2 och Miro Ranta är sämst med -19.

Tommi Ahola toppar den interna poängbörsen i Blue Fox med 23+7=30 poäng på 10 matcher. Han följs närmast av Johnny Ojala med 12+17=29 poäng på 11 matcher. Ahola återfinns på en fjärde plats i poängbörsen för Divari och Ojala är sjätte. I den interna börsen är Jori Isomäki tredje med 2+15=17 poäng på 11 matcher och Janne Karvonen fjärde med 10+5=15 poäng på 11 matcher.

Enligt de senaste uppgifterna spelar Tommi Ahola med SPV på lördag eftersom de har bortamatch mot SSV. Blue Fox får istället förstärkning av Tommi Hakala från SPV. Hakala har redan spelat ett par matcher med Blue Fox och denna gång får han kanske chansen i första femman. I en match av den här typen där motståndaren är från den sämre ändan av tabellen gäller det att fokusera på att ta två poäng. Markus Åbb poängterade att det finns inga dåliga hemmalag i Divari och Blue Fox brukar alltid ha svårt att komma hem med poäng från Kyrkslätt. Vi hoppas att de blåa är på alerten på lördag! För de intresserade spelas matchen på lördag i bombskyddet i Kyrkslätt på adressen Kirkkotallintie 6 med start kl. 17.00. Vi övriga får nöja oss med Tulospalvelu. Visa ditt stöd, klä dig i blått!