En resa till nordost

På lördag beger sig herrlaget ut på en resa till Kajaana där de skall spela match mot Papas. Papas är denna säsong det näst nordligaste laget i Divari. Papas ligger för tillfället sist i Divari, men laget har också bara spelat en match.

Jussi Hankkio med nummer 4 är ny i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg


I sin enda match så här långt i serien blev det storförlust på bortaplan mot FoSu med hela 7-15. Papas som annars har gjort sig känt som ett försvarsbetonat lag gick alltså riktigt ordentligt på pumpen. Senaste säsong slutade Papas på en sjätte plats i division 1 östra zonen. Blue Fox och Papas möttes en gång och matchen slutade 3-2 till Blue Fox. Johnny Ojala avgjorde den matchen med sina tre mål. Bäste poängplockare i Papas senaste säsong var Matti Kauppila med 27+24=51 poäng på 24 matcher. Han följdes närmast av Heikki Käsmä med 35+14=49 poäng på 28 matcher och Anssi Sirviö med 20+28=48 poäng på 22 matcher. Av dessa har Anssi Sirviö försvunnit till Spartak Kajaani. Dit har också Toni Hirvonen som senaste säsong hade 25+11=36 poäng på 24 matcher flyttat. Borta är även målvakten Mikko Kähkönen som flyttat till Josba i Salibandyliiga. Kähkönen har fått stort förtroende i Josba och har så här långt vaktat målet i lagets samtliga matcher. Ny målvakt till Papas hittade man i Aku Mähönen från Iisalmi. Mähönen får kämpa om speltid med Tommi Väyrynen som var med i truppen redan förra säsong och 96-födde uppflyttade junioren Mikael Manninen. Det mest namnstarka nyförvärvet är återvändaren Anssi Pyykkönen som senaste säsong försökte knipa en plats i Trackers från Tavastehus som spelade i Salibandyliiga. Pyykkönens ligaäventyr kan nog klassas som en flopp eftersom han på 25 matcher endast lyckades skrapa ihop 0+1=1 poäng. Då bör man beakta att Pykkönen säsongen 2009-2010 i Papas samlade på sig 42+9=51 poäng. Backen Sami Mursu spelade senaste säsong i Kellon Lyönti där han på 25 matcher samlade 1+4=5 poäng.

Kajaana är ett av de få ställen där man fortfarande spelar innebandy på parkett. Det kan innebära en del problem för lag som Blue Fox som är vana med matta eller massagolv. Bollen har en tendens att studsa mycket mera på parkett. Markus Åbb har beskrivit Papas som ett lag som spelar ett uppoffrande försvarsspel. Vi får se om det räcker, för efter matchen mot Indians sade Jori Isomäki att Blue Fox blir väldigt svårslagna om de fortsätter spela på samma sätt. Vi får hoppas att bortaformen håller i sig och att Blue Fox fortsätter att göra mål. Första kedjan har så småningom börjat komma igång, men vi får hoppas på en jämnare utspridd poängproduktion denna säsong. Ett önskemål är att flera än 4 spelare når över 20 personliga poäng. Juho Väisänen lär vara tillbaka i Blue Fox efter att han spelat ett par matcher med SPV. Thomas Enkvist har skadat ryggen och är inte aktuell för spel. Enkvist som har smärtor i övre delen av ryggen kommer att bli röntgad på fredag. Matchen mot Papas börjar kl. 18.30 och du kan följa den på Tulospalvelu via www.salibandydivari.fi. Visa ditt stöd, klä dig i blått!