Ny chans mot PSS

Blue Fox får en ny chans att öppna poängkontot när PSS från Borgå kommer på besök till Stjärnhallen på söndag.

Vi hoppas att måltjuven Tommi Ahola har ställt in siktet till söndag.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


PSS är en rätt så ny bekantskap för Blue Fox. PSS har spelat fem säsonger i division 1, men man har hållit till i den östra zonen och därför inte spelat mot Blue Fox. Senaste säsong möttes lagen en gång i Borgå och då utgick Blue Fox som segarare med 8-3. Johnny Ojala var den gången tungan på vågen med 4 mål. I våras när serien var färdigspelad gick PSS ut med en ganska tuff målsättning, att spela i Salibandyliiga om tre säsonger. Man anställde samtidigt den legendariske tränaren Kai Ahlstedt för att utföra uppdraget. Med två veckor kvar till seriestart kom däremot verkligheten emot och kontraktet med Ahlstedt sades up i samförstånd. Som orsak till uppbrottet har angivits ekonomiska problem, men det har även gått rykten om problem mellan tränare och spelare. Vad som är sanningen lär vi aldrig få veta, men andratränaren Jukka Ruotsalainen fick ta över skutan och rädda det som räddas kan. PSS förfogar över ett väldigt ungt lag där 13 spelare av 25 är födda på 1990-talet. Borta från senaste säsong är Valtteri Etholén och Nicholas Heiniö som båda försvann till lokalkonkurrenten Lovisa Tor som spelar i Salibandyliiga. Valtteri Etholén var senaste säsong poängbäst i PSS med 24+25=49 poäng på 26 matcher. Han följdes närmast av Niklas Nurmela med 26+13=39 poäng och Nicholas Heiniö med 12+23=35 poäng. Eftersom både Etholén och Heiniö försvunnit lär Nurmela få dra ett tungt lass. PSS öppnar säsongen på lördag med att möta Woodcutters i Vasa vilket betyder att vi inte kan säga så mycket om lagets form så här långt.

Trots att PSS verkar vara ett lag i gungning så måste Blue Fox bättra på betydligt från matchen mot Ilves för att kunna bärga två poäng. Alla onödiga felpassningar måste bort och de personliga misstagen måste minimeras. Samtidigt måste även avsluten bli effektivare. Det är svårt att vinna en match i innebandy om man släpper in 8 mål, men det är också svårt att vinna om man bara gör tre mål. Bättre skärpa i båda ändarna av planen är det som gäller.

Nu behöver Blue Fox allt söd som kan fås. Vi träffas söndag 2.10 kl. 16.00 i Stjärnhallen! Visa ditt stöd! Klä dig i blått!