Toni Anttila ny lagledare i Blue Fox

Toni Anttila från Karleby blir ny lagledare för herrlaget i Blue Fox. Vi ringde upp Toni för att prata med honom.


Välkommen till Blue Fox!

Tack!

Vad var det som fick dig att komma till Blue Fox?

Jag har jobbat ganska länge inom Nibacos i Karleby och under den tiden har jag sett på Blue Fox som ett bra lag där saker och ting sköts på ett bra sätt. Jag vill fortsätta inom innebandyn och jag såg det här som ett bra steg framåt.

Vad har du haft för uppgifter inom Nibacos?

De tre senaste åren har jag fungerat som lagledare och före det var jag materialförvaltare. Mina uppgifter har omfattat allt från spelaranskaffningar till medelanskaffning. Vi har haft ganska liten organisation inom Nibacos så jag har fått sköta både det ena och det andra.

Har ni diskuterat vad du kommer att få för uppgifter inom Blue Fox?

Vi har diskuterat en del, men det är inte riktigt fastslaget ännu. Det är inte heller helt klart att lagledare kommer att vara min titel, det beror lite på uppgifterna.

Vad har du för åsikt om Blue Fox organisation?

Jag är riktigt nöjd med den. Det verkar vara en bra fungerande organisation. Representationslaget gjorde bra ifrån sig förra säsongen. Jag har alltid uppskattat Blue Fox som förening och jag ser fram emot nästa säsong.

Kommer du att ha spelare med dig från Karleby till Nykarleby?

Det är nog min idé. Jag vill att sådana spelare från Karleby med omnejd som vill komma framåt inom innebandyn ska söka sig till Blue Fox. Det borde vara den naturliga vägen framåt. En del unga spelare från Karleby kommer att delta i try outen torsdag 5.5 och om de håller måttet så kommer säkert någon av dem att spela med Blue Fox i vinter.

Hur mycket har du följt med Blue Fox och och har du sett något du vill utveckla?

Bra fråga. I mån av möjlighet har jag sett Blue Fox spela, när matcherna inte har krockat med Nibacos matcher. Kvalmatcherna som Blue Fox spelade var jag och tittade på. Det som jag vill utveckla är samarbetet med föreningarna här runt omkring. Jag vill underlätta för spelare utifrån att komma till Blue Fox för att komma framåt i karriären.

Tror du att det finns en språkbarriär för finskspråkiga spelare att komma till svenskpråkiga Nykarleby?

Nej, jag tror inte språket har påverkat så mycket. Snarare tror jag att avståndet från Karleby till Nykarleby har varit ett större problem. Speciellt för unga pojkar som kanske inte har körkort ännu så är det ett stort steg att försöka ta sig till träningar i Nykarleby.

Hur är det med dina egna svenskakunskaper?

Jag förstår en del, men skulle gärna lära mig mera svenska. Jag har tidigare jobbat i Jakobstad och där blivit tvungen att prata en hel del svenska, men det börjar vara några år sen och svenskan har rostat en del. Jag är urpsrungligen hemma från Perho och där är det inte så lätt att lära sig svenska.

Har du någon spelarbakgrund och i så fall på vilken nivå?

Jag har inte spelat i innebandyförbundets serier, men jag har spelat på hobbynivå.

Vad har du för yrke?

Jag är utbildad närvårdare, men jag jobbar som gårdskarl.

Ålder?

30 år

Civilstånd?

Sambo

Har du några andra intressen?

Innebandyn har tagit så mycket tid att jag i princip inte hunnit med annat, men jag skulle säga bänkidrott.

Har du till sist några hälsningar till Blue Fox-fansen?

Jag hoppas att fansen kommer till hallen för att se på matcherna och så hoppas jag att nästa säsong ska bli ännu bättre än den förra säsongen. Jag vet att Blue Fox har en väldigt bra hemmapublik.