Vinst i förlängningen

Det blev vinst för herrarna i lördagkvällens match mot FBC Turku även om det satt hårt åt. Blue Fox ledde matchen med 4-2 efter två perioder, men FBC Turku lyckades kvittera i den tredje perioden. Efter 59 sekunder av förlängningen kunde Johnny Ojala avgöra matchen på pass av Jori Isomäki.

Tobias Brännbacka, Jori Isomäki och Johnny Ojala firar efter det avgörande målet.

Mikael Enlund fick som förväntat förtroendet i Blue Fox-målet. Blue Fox kunde inleda målskyttet i matchen vid tiden 3.33 när Tommi Ahola prickade in 1-0 på pass av Johnny Ojala. I det efterföljande bytet drog Jarno Pahkakangas på sig en utvisning för slag på klubba. Matchuret hade då tickat fram till 4.15. FBC Turku behövde bara 25 sekunder på sig för att kvittera till 1-1. Målskytt var Jarno Laaksonen och Tuomo Reponen stod för framspelningen. Vid tiden 7.03 kunde Anton Kallvik föra upp hemmalaget i ny ledning på pass av Mikael Nyvall. Vid tiden 12.30 drog Anssi Korhonen på sig en utvisning för slag på klubba. Tyvärr har Blue Fox fortfarande problem med spelet i numerärt överläge och vid tiden 14.29 när endast en sekund återstod av utvisningen kunde Jani Peltola kvittera för FBC Turku. Aku Kuikka passade till målet. Vid 16.09 kunde Thomas Enkvist återställa ordningen och ännu en gång föra upp Blue Fox i ledning till 3-2 på pass av Johnny Fredriksson.

I den andra perioden inledde Teemu Vainio med att ta en utvisning för hindrande av spel efter 45 sekunder. Tyvärr kunde Blue Fox inte utnyttja det numerära överläget. Vid 27.05 var det Johnny Ojalas tur att uppsöka syndabänken. Ojala åkte ut för lyftning av klubba. Blue Fox klarade av att freda sit mål under utvisningen. Vid 30.24 var det Sami Saari som åket ut för tackling. Även denna gång spelade Blue Fox bra i numerärt underläge och lyckades freda sitt mål. Vid 35.15 kunde Johnny Ojala utöka hemmalagets ledning till 4-2 på pass av Tommi Ahola.

Vid tiden 42.59 åkte Jani Varjonen på en utvisning, men fortfarande inga mål för Blue Fox i power play. Vid 49.55 kunde FBC Turkus poängkung Tuomo Reponen skjuta in 4-3. Det var samme Reponen som vid tiden 57.13 kunde kvittera till 4-4 på pass av Markus Järvinen.

Förlängning

Det hann bara går 59 sekunder av förlängningen innan Johnny Ojala kunde skjuta in 5-4 på pass av Jori Isomäki och därmed var två poäng säkrade åt hemmalaget.

Det kan konstateras att Blue Fox fortfarande har problem med spelet i numerärt överläge. Ikväll erbjöds det tre tillfällen till spel i power play och saldot blev ett insläppt mål. Där får vi hoppas på bättring inom kort. Jarno Pahkakangas skadade sig olyckligt i matchen när han krockade med en motståndare. Allt tyder på att han inte kan spela i morgondagens match mot LoSB. Blue Fox börjar därmed få allt svårare att fylla backplatserna.