Tre fjärdedelar av serien spelad

Nu är 21 matcher av totalt 28 matcher spelade. Det betyder att tre fjärdedelar av serien är spelad. Blue Fox ligger på en andra plats i division 1 västra med 32 poäng, endast en poäng efter M-Team.

Blue Fox har fyra hemmamatcher kvar i serien, pricka in dem i din kalender!
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


M-Team har plockat sina poäng genom 16 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster. Blue Fox har 15 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. M-Team har en avsevärt bättre målskillnad med +66. Blue Foxs målskillnad ligger på +42. Blue Fox och M-Team skuggas närmast av Ilves och Indians. Ilves har för tillfället 25 poäng efter 12 vinster, 1 oavgjord och 8 förluster. Ilves målskillnad är +42. Indians har 21 poäng efter 9 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster. Målskillnaden är på -4.

M-Team har fyra hemmamatcher och tre bortamatcher kvar. Nu närmast på lördag möter man Ilves hemma och på söndag SB Vantaa hemma. Två helger senare blir det Indians borta och FoSu hemma. Sen följer LoSB och sista helgen i februari avslutar M-Team serien med dubbla bortamatcher mot Woodcutters och Blue Fox.

Blue Fox har fyra hemmamatcher och tre bortamatcher kvar. Nu på lördag är det FBC Turku som står för motståndet och på söndag är det LoSB. Båda matcherna på hemmaplan. Sen följer dubbelhelg med möten mot Ilves och Indians på bortaplan. 19.2 är det SB Vantaa som står för motståndet i Vanda. Blue Fox avslutar serien med matcher mot USB och M-Team på hemmaplan.

Även Ilves har fyra hemmamatcher och tre bortamatcher kvar. Nu på lördag möter man M-Team på bortaplan och på söndag får man Woodcutters på besök. Två helger senare är det hemmamatch mot Blue Fox som gäller, följt av bortamatch mot USB. Ilves avslutar serien med bortamatch mot FoSu, hemmamatch mot LoSB och hemmamatch mot FBC Turku.

Indians har sex hemmamatcher och bara en bortamatch kvar. Nu till helgen har Indians bar en match, man spelar mot LoSB hemma. Sen på tisdag nästa vecka åker man till Åbo för att möta FBC Turku. Helgen 12-13.2 möter man M-Team och Blue Fox hemma. Sen blir det i tur och ordning Woodcutters, SB Vantaa och USB som gästar Indians hemmaarena.

Ser man på formen så borde Ilves vara det starkaste laget. Man har vunnit sina fem senaste matcher. Ilves visade också framfötterna i cupen där man tog sig ända till final genom att bland annat slå ut ligalagen Nokian Krp och AC HaKi. I finalen i lördags blev däremot SPV för svåra och den förlorade man med 7-1.
Indians förlorade sin senaste seriematch när man mötte  just Ilves, men före det hade det blivit fem vinster i rad. Indians har även fördel av att ha så många hemmamatcher kvar. Poängavståndet till M-Team och Blue Fox är däremot till nackdel för Indians. M-Team har vacklat en aning efter juluppehållet. Det har blivit fyra övertidsmatcher och en klar vinst. I övertidsmatcherna har det blivit två vinster, en oavgjord och en förlust. Även Blue Fox har varit ostadigare efter uppehållet. Det har blivit tre vinster och två förluster. Allt tyder på att både M-Team och Blue Fox får jobba hårt för att hålla Ilves bakom sig. I de sju omgångarna som återstår ingår flera inbördes möten mellan de fyra första lagen. Detta bäddar för en spännande avslutning på division 1. Mest spännande är det naturligtvis att följa matcherna på plats i Stjärnhallen. Pricka alltså in i din kalender de fyra hemmamatcherna som Blue Fox har kvar! Det blir spänning på högsta nivå!