Från hopp till förtvivlan

Herrarnas match på söndag mot FoSu i Forssa vände från förtvivlan till hopp till att sluta med förtvivlan. Blue Fox förlorade den första perioden med 3-0, men lyckades vinna den andra med 4-0. I slutperioden kunde FoSu gå upp till ledning 5-4. Efter det drog FoSu på sig en utvisning under vilken Blue Fox släppte in ett mål. Kort därefter drog FoSu på sig ännu en utvisning och Blue Fox fick chansen att spela 5 mot 3, men även denna gång blev det mål i Blue Fox ända. Till råga på allt fick FoSu även en straff som fastställde slutresultatet till 8-4.

Teemu Heinonen i FoSu blev utvisad vid tiden 3.31 för slag på klubba. Istället för att Blue Fox skulle ha öppnat målkontot blev det Teemu Aaltonen som kunde pricka in 1-0 för FoSu vid tiden 4.48. Passningen stod Petri Mäkeläinen för. Det skulle bli ett av många mål i numerärt underläge. Vid tiden 7.31 blev Anton Kallvik utvisad för slag på klubba. Blue Fox klarade att freda sitt mål under utvisningen, men kort därefter kunde Matti Moisander skjuta in 2-0 med ett långskott på pass av Valtteri Rämö. Periodens sista mål kom vid tiden 15.58 när Sami Romu kunde virka in 3-0. Teemu Aaltonen spelade fram. Periodens sista anmärkning i protokollet kom när Johnny Ojala blev utvisad för slag på klubba vid tiden 16.51. Den första perioden slutade därmed 3-0 till hemmalaget FoSu.

Om första perioden gick i moll för Blue Fox så skulle det ändra i den andra perioden. Efter endast 43 sekunder kunde Johnny Ojala reducera till 3-1 på pass av Jori Isomäki. Knappt två minuter senare kunde samme man pricka in 3-2, denna gång på pass av Kim Nyström. Kvitteringen till 3-3 kom vid spelade 28.33. Målgörare var Petteri Toivola och nu var Johnny Ojalas tur att agera framspelare. Bara en dryg halvminut senare kunde Jakob Klingenberg föra upp Blue Fox i ledningen. Matchen hade alltså svängt på drygt 9 minuter.

Vid 47.48 kunde Sami Romu kvittera matchen till 4-4. Petri Mäkeläinen passade till målet. Vid tiden 52.38 blev Mikael Nyvall utvisad för slag på klubba. Utivsningen kunde utnyttjas av Juha Laitila som förde upp FoSu i en ny ledning. Kalle Kouri passade till målet. Vid 54.51 valde FoSu att ta time out. Kort därefter vid 54.52 blev Kalle Kouri utvisad för slag på klubba. Läge för Blue Fox att kvittera tänkte alla. Istället var det Teemu Aalto som kom fri med Mikael Enlund i Blue Fox-målet och vippade in bollen till 6-4. En halv minut senare, vid 55.27 drar Henri Korko på sig en utvisning för osportsligt beteende. Nu skulle det väl lyckas för Blue Fox som fick spela 5 mot 3. För att samla leden passade Blue Fox samtidigt på att ta en time out. Men, men, men, istället för reducering kunde FoSu utöka sin ledning med två man mindre på planen! Juha Laitila prickar in 7-4 på pass av målvakten Tomi Aaltonen. Drygt en minut senare kommer den slutliga kallduschen när en FoSu spelare är på väg igenom och stoppas regelvidrigt. FoSu tilldöms en straff som Teemu Aaltonen förvaltar på bästa sätt. Ställningen är därmed 8-4 efter att Blue Fox släppt in tre mål under samma numerära överläge. Mikael Nyvall hinner ännu dra på sig en utvisning under Blue Fox power play, men det har ingen betydelse för matchens utgång.