Säsongens tredje förlust

Säsongens tredje förlust för Blue Foxs herrar kom något oväntat mot KeLy i Haukipudas. Matchen som präglades av många utvisningar slutade 5-3 efter perioderna 0-0, 2-0 och 3-3.

Jarno Pahkakangas hade poängen 1+1 i matchen mot KeLy.

Den första perioden var mållös, men innehöll desto mera utvisningar. Både Blue Fox och KeLy belönades med tre utvisningar på var.

Den andra perioden fortsatte där den första slutat. Vid tiden 20.32 drog Juho Krankka i KeLy på sig en utvisning för slag på klubba. Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Knappt sex minuter senare fick samme man uppsöka utvisningsbåset igen. Denna gång för hindrande av spel. Ej heller denna gång kunde Blue Fox dra nytta av läget. Vid tiden 34.07 skulle så dagens första kalldusch komma. Juhopekka Pietilä kunde pricka in 1-0 på pass av Jani Raitanen. Pietilä spelade ju ännu förra säsongen i Blue Fox. Vid tiden 35.31 blev Jarkko Lehtinen utvisad för slag på klubba, men Blue Foxs oförmåga att göra mål i numerärt överläge fortsatte. Med endast 15 sekunder kvar av perioden kunde Tapio Ala-Rautalahti öka på till 2-0. Juhopekka Pietilä stod för framspelningen.

Vid tiden 42.23 kunde Jori Isomäki reducera till 2-1 på straff. Matchuret hade hunnit ticka fram till 46.51 när Juha-Antti Kurttila kunde utöka KeLys ledning till 3-1 på pass av Harri Keskisipilä. Vid 48.39 drog Tommi Ahola på sig en utvisning för slag på klubba. Under utvisningen kunde KeLy öka på till 4-1. Målskytt var Teemu Södö på pass av Tapio Ala-Rautalahti. Vid tiden 49.59 fick Juho Krankka uppsöka utvisningsbåset en tredje gång. Tyvärr hade Blue Fox fortfarande problem med målskyttet i numerärt överläge. Vid tiden 52.50 kunde Jani Raitanen öka på till 5-1 på pass av Juho Krankka. Vid 54.53 kunde så Mikael Nyvall äntligen reducera till 5-2 för Blue Fox. Jarno Pahkakangas passade fram till målet. Vid tiden 57.39 valde Blue Fox att ta time out för att försöka nå en kvittering. Vid 59.07 kunde Jarno Pahkakangas panga in 5-3 när Blue Fox tagit ut Mikael Enlund ur målet, men närmare än så lyckades man inte komma denna gång.

Jag måste säga att KeLy kämpade hårt som ett gäng bygalningar säger Markus Åbb efter matchen. Parkettgolvet var inte heller till vår fördel. Vi hade många bra chanser idag, men vi satte inte dem och då blir slutresultatet det här. Det gäller att jobba vidare nu bara. Ilves och FBC Turku kommer hårt bakifrån så ännu är det inte klart med ligakval.

Ojala – Nyström – Ahola
J.Isomäki – Brännbacka

Kallvik – Sjöblom – Nyvall
Pahkakangas – Saari

Fredriksson – Enkvist – Toivola
Holländer

Jag måste säga att KeLy kämpade hårt som ett gäng bygalningar säger Markus Åbb efter matchen. Parkettgolvet var inte heller till vår fördel. Vi hade många bra chanser idag, men vi satte inte dem och då blir slutresultatet det här. Det gäller att jobba vidare nu bara. Ilves och FBC Turku kommer hårt bakifrån så ännu är det inte klar med ligakval.