Blue Fox besegrade OLS

Blue Fox besegrade OLS från Uleåborg med klara 8-2 efter perioderna 0-0, 3-0 och 5-2. Matchbilden var totalt förändrad från kvällen före. OLS spelade ett aktivt spel, men Blue Fox storspelade och malde sönder allt motstånd. Stor matchhjälte var Petter Toivola som prickade in tre mål, väl assisterad av Ronnie Ludén som spelade fram till de tre målen.

Petteri Toivola gjorde tre mål i matchen mot OLS.

Period 1

Redan från första perioden syntes det att det skulle bli en helt annorlunda match än dagen innan mot ÅIF. Matchen inleddes i ett högt tempo med chanser åt båda hållen. OLS pressade Blue Fox högt, ibland ända bakom Blue Foxs mål. Trots detta förblev den första perioden mållös.

Period 2

I den andra perioden inledde OLS med att backa hem i försvaret. Perioden hann bli drygt två minuter gammal innan Blue Fox öppnade målkontot. Johnny Ojala passade ut till Tommi Ahola på högra kanten. Ahola drog till med en backhand som sökte sig i mål. Efter målet bjöd OLS igen på högre press. Konditionen var det heller inget fel på hos bortalaget. De jobbade kopiöst och sprang hemåt varje gång Blue Fox fick kontringsläge. Vid tiden 30.31 drog Mikael Nyvall på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel. Blue Fox kunde freda sitt mål under utvisningen. Vid 37.33 var det Petteri Toivolas tur att presentera sig för hemmapubliken. Ronnie Ludén passade till Toivola som sökt sig in i slottet och Toivola kunde peta in bollen. Det matchavgörande ögonblicket kom vid tiden 39.59. Blue Fox fick ett frislag längs med vänstra sargen vid mittlinjen. Jakob Klingenberg tog frislaget och passade till Jonathan Sjöblom som sökt sig till bortre stolpen. Bollen kom aningen högt, men Sjöblom slår till den på volley och den går via golvet in i bortre krysset. Ett äkta konstmål som samtidigt var väldigt viktigt för matchens utgång. 3-0 till Blue Fox efter den andra perioden.

Period 3

OLS försökte i den tredje perioden verkligen ändra på matchbilden. Vid tiden 42.15 kom en snabb spelvändning där bollen gick från Kimmo Väänänen i mitten till Tatu Kiipeli på vänsterkanten. Kiipeli direktsköt bollen i främre krysset. En mycket svår sidledesförflyttning för Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Drygt minuten senare har Ronnie Ludén bollen bakom OLS-målet. Han lyckas passa fram till Petteri Toivola som slår in bollen på första studsen och ställningen är 4-1. Vid 45.17 har Anton Kallvik sökt sig ut till vänsterkanten där han får bollen av Jonathan Sjöblom. Kallvik ser att Mikael Nyvall kommer springande i mitten. Kallvik lyckas få kontroll över bollen och passar den i vidare till Nyvall som enkelt kan slå in bollen förbi en överspelad Erkki Pasanen i OLS-målet. OLS tar samtidigt time out eftersom siffrorna håller på att rinna iväg. Vid tiden 47.37 blir Jakob Klingenberg utvisad för farligt spel. Det hinner inte gå många sekunder av utvisningen innan Jarno Pahkakangas är påväg att rinna igenom och Ville Turula väljer att tackla honom. Domarna blåser för straff. Jori Isomäki tar på sig ansvaret för straffen och sätter den bergsäkert i det vänstra krysset. 6-1 till Blue Fox i numerärt underläge. OLS lyckas inte förvalta det numerära överläget som fortsätter efter straffen. Vid tiden 53.13 kan dock Iiro Moilanen reducera genom ett skott från högerkanten som går in vid bortre stolpen via mål-Enlunds ben. Skottet ser inte helt otagbart ut. Vid 55.24 försöker Johnny Ojala nå Kim Nyström med en passning. Det ser redan ut som om OLS lyckas bryta, men på något sätt tappar de bollen till Nyström som trycker in 7-2. Vid tiden 59.57 kommer så det sista målet för kvällen. Ronnie Ludén får bollen i slottet. Ludén väljer att spela bollen vidare till Petteri Toivola som finns strax till höger om honom. Toivola skjuter direkt och fastställer slutresultatet till 8-2. Toivola blir samtidigt tremålsskytt.

Matchkommentarer

Jag måste nästan säga att det här var vår första riktiga innebandymatchen den här säsongen säger Markus Åbb. Vi får verkligen tacka motståndaren som kom hit för att spela innebandy istället för att bara back hem och försvara. Vårt tredje mål var väldigt avgörande och redan då syntes det att motståndarens ryggrad knäcktes lite. OLS öppnade väldigt hårt, men de blev långsammare och långsammare ju längre matchen gick. Jag tyckte vår andra kedja gjorde ett fantastiskt jobb. Ettan var kanske inte lika dominerande som vanligt, men det blir ofta så i den här typen av matcher där det är mycket på vilja och mindre på finess. Toivola vilade igår och idag och gjorde tre mål. Åtminstone blir det inte lättare för mig att ta ut laget avslutade Markus Åbb med ett leende.