Ronnie Ludén gör comeback

Mångårige trotjänaren Ronnie Ludén gör comeback för Blue Fox representationslag i torsdagens och fredagens matcher mot ÅIF och OLS. Ludén har under hösten fungerat som spelande tränare för Blue Fox II i division 5, men tar nu steget över till division 1. Vi passade på att ställa några frågor till Ludén.

När Ronnie Ludén sökt sig in framför mål då brukar bollen sitta i nätet.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg



Hur känns det att vara tillbaka i hetluften?

Det känns nog bra. Jag ska försöka hjälpa laget så gott det går.

Är det spelivern som återvänt eller vad är det som för dig tillbaka till representationslaget?


Nja, spelivern har nog funnits där hela tiden, men det har varit tidsbristen som gjort att jag inte hunnit med division 1 nu under hösten. Jag har tränat med representationslaget, men spelat med Blue Fox II.

Vad har du för kontrakt, kommer du att vara med på alla matcher?


Jag kommer i första hand att vara med på hemmamatcherna, men också ett par bortamatcher. Bortamatchen mot Woodis är det tänkt att jag ska vara med i och bortamatchen mot SB Vantaa har jag också möjlighet att spela. Det är rätt så många hemmamatcher kvar så det blir väl en 7-8 matcher allt som allt.

Markus Åbb, hur är det att ha Ludén tillbaka i spelarleden?


Ludén har tränat med oss under hösten och han har sett piggare ut än på flera år, så det ser bra ut.

I vilken kedja kommer Ludén att få spela?

Det är lite oklart ännu, vi har testat honom i olika formationer. Klart är att vi kommer att starta med 15 utespelare på torsdag. Det blir tillräckligt med speltid åt alla eftersom vi spelar 3 matcher på 4 dagar.

Passa på att även kolla in Ronnie Ludéns spelarprofil.