Ojala 3 Papas 2

Blue Fox lyckades på söndag besegra Papas från Kajana. Matchen slutade 3-2 efter perioderna 0-0, 1-1 och 2-1. Johnny Ojala gjorde alla målen för hemmalaget.

Johnny Ojala gjorde alla tre målen i matchen mot Papas.

Båda lagen bjöd på tätt försvarsspel och första perioden slutade 0-0. Anssi Sirviö och Matti Kauppila från Papas satt utvisade två minuter på var, men Blue Fox kunde inte utnyttja sina numerära överlägen.

Vid 24.03 kunde Samuli Leinonen bryta dödläget och pricka in 0-1 för Papas. Anssi Sirviö stod för passningen. Vid 27.30 kunde Johnny Ojala kvittera för Blue Fox. Tommy Ahola antecknades för passningspoängen.

Vid 45.09 kunde Matti Kauppila pånytt föra upp Papas i ledning. Endast 27 sekunder senare kunde Johnny Ojala kvittera. Även denna gång med Tommi Ahola som framspelare. Vid 51.49 blev Anton Kallvik utvisad för hindrande av spel, men Blue Fox lyckades fria sitt mål. Vid 58.22 spelade Olli Heikkinen bollen med handen och blev utvisad. Blue Foxs målvakt Mikael Enlund blev samtidigt uppretad och drog på sig en utvisning för farligt spel. Det blev därmed dags för spel med 4 mot 4. Jori Isomäki fick bollen längs med vänstra kanten, han drev upp den några steg och passade in till mitten där Kim Nyström var på språng. Nyström passade bollen vidare till Ojala som befann sig strax till höger om Nyström. Ojala tog några få steg och drog iväg bollen mot närmsta stolproten. Mikko Kähönen i Papas-målet hann inte få ut foten och bollen gick i mål. 3-2 vid tiden 58.55 och matchen var vunnen för Blue Fox.