Förstärkt ledarteam och tre nya kontrakt

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 29 Maj 2021 13:54

Ledarteamet kring Blue Fox damerna har förstärkts inför den kommande säsongen. De som följt med på sociala medier och i lokalpressen vet att Andreas Nyby fortsätter att träna damlaget och att han kommer att assisteras av Simone Blom och Sofia Caldén, men vi kan även presentera tre nya kontrakt för damlaget.

Victoria Blomqvist, Pia Juhala och Elin Wik fortsätter med Blue Fox damerna.
Foto: Anders Wingren

Andreas Nyby kommer alltså att fungera som huvudtränare för damerna och det blir hans femte säsong på den posten. Simone Blom och Sofia Caldén är två av de mest erfarna spelarna inom Blue Fox och blir på det viset bra komplement till huvudtränare Nyby. David Backlund kommer att ansvara för lagets fysiska träningar.


Simone Blom och Sofia Caldén är assisterande tränare, medan David Backlund ansvarar för fysikträning.

Anders Klemets kommer att fungera som materialförvaltare, men samtidigt även fungera som stöd för tränarna under både träningar och matcher. Ny lagledare blir Sofia Hedman medan Mårten Andtbacka kommer att fungera som kontaktperson mot F-liiga och medieansvarig med ansvar för sociala medier och hemsida.


Anders Klemets, Sofia Hedman och Mårten Andtbacka.

Andreas Nyby tycker att det känns bra inför den kommande säsongen.

- Vi har haft en hel del spelare på våra Try Out-tillfällen och de som har visat upp sig vill kämpa för en plats. Det kommer att bli bra, men vi ska inte stressa. Vi ska göra det ordentligt.

Nyby är också nöjd med organisationen kring laget.

- Ett av mina krav för att jag skulle fortsätta som tränare var att organisationen skulle breddas och det tycker jag vi lyckats med. Jag är väldigt nöjd med organisationen kring damlaget. Det är viktigt att det finns folk som ställer upp och gör det som behövs. I och med ligaplatsen finns det massor med möten att delta i som förbundet ordnar. Jag tycker det är rätt personer som är med, sådana som är intresserade av innebandy.

Vad behöver damlaget utveckla inför den kommande säsongen?

- Spelet med och utan boll behöver utvecklas. Vi blir lite för stillastående i många lägen. När vi kommer till den här nivån så måste det vara ett enklare spel och vi måste använda närmsta spelaren istället för att försöka med för svåra passningar. Besluten vi gör med boll blir viktiga. Det måste vi jobba på i sommar.


Andreas Nyby är nöjd med organisationen kring damlaget inför kommande säsong.
Foto: Anders Wingren

Hur ser då Nyby på egna juniorer som vill ta en plats i truppen till hösten? Vad krävs för att det ska lyckas?

- Där krävs det nog att man deltar i både Davids fysikträningar och träningarna med boll så att man verkligen visar att man vill ta en plats. När de sen varit med en sommar så syns det nog om man är redo för en säsong. Det räcker inte med att man dyker upp på våra träningar lite nu som då.

- Jag tycker det syns att de som tränade med oss förra sommaren är längre hunna än de som bara deltog sporadiskt. Samtidigt tycker jag inte att vi ska stressa fram egna spelare. De ska få utvecklas i lugn och ro och i sin egen takt.

Sedan tidigare har vi presenterat fem kontrakt på sociala medier för damlaget säsongen 2021-2022, men nu presenterar vi tre till. De senaste som tecknat under för fortsättning med damlaget är Victoria Blomqvist, Pia Juhala och Elin Wik. Blomqvist gjorde mycket bra ifrån sig i kvalet till F-liiga och stod för 2+3 poäng på 13 matcher. Juhala är en av de mera erfarna spelarna i truppen och hon kommer även att fungera som spelarrepresentant mot F-liiga. Juhalas poäng i kvalet var 6+4 på 13 matcher. Elin Wik är en ung och utvecklingsduglig anfallare som gjorde ett mål på nio matcher i kvalet.

Blue Fox damer 2021-2022 kontraktsituation

Målvakt
Hannah Pekkarinen

Utespelare
Victoria Blomqvist
Suvi Hautala
Alma Hedman
Sofia Holm
Pia Juhala
Evelina Rudnäs
Elin Wik

Så småningom kommer vi också att börja presentera nyförvärv inför den kommande säsongen. Följ med i våra kanaler!

Vi kan samtidigt även meddela att Blue Fox har beviljats ligalicens. Mera om det kan du läsa på F-liigas hemsida

Senast uppdaterad lördag, 29 Maj 2021 15:45