Full pott för Blue Fox herrar i helgen

Skriven av Sofia Hedman
tisdag, 09 mars 2021 20:30

Det blev fullpott och sex poäng för herrlaget i helgens matcher mot Merikoski SBT och SB Vaasa. Det placerar för tillfället laget på en tredje plats i kvalseriens poängtabell.

Lördagens match mot Merikoski SBT blev en trevlig historia. Trots att det var motståndarna som redan i den andra minuten öppnade sitt målkonto, så tog Blue Fox snabbt grepp om matchen då Johannes Vähäkangas kvitterade och William Sundelin satte 2-1 innan periodpaus. Den andra perioden blev däremot en lite målfattig transportsträcka mot tredje perioden som vanns av Blue Fox med siffrorna 5-2 där Vähäkangas gjorde sitt andra mål för dagen och Johnny Fredriksson smattrade på med 2 mål. Matchens kommentator Niklas Nybäck kunde inte låta bli att jubla när Jonathan Sjöblom satte ”en riktig rackabajsare från kanten”. Matchen slutade 8-3.

Coach Holländer var förstås glad men också mycket nöjd med sina spelare.

- Detta var vår bästa match hittills denna säsong, konstaterar han.

Söndagens derbymatch mot SB Vaasa blev ingen direkt höjdare. Efter tre spelade minuter stod ställningen 1-1 men sen följde en 33 minuter lång ökenvandring för båda lagen. Blue Fox spelade bland annat fyra minuter i numerärt överläge utan att lyckas få bollen i mål. I den 36:e minuten blev det sedan Anton Kallvik som äntligen bröt måltorkan och satte 2-1. Johnny Fredriksson följde snabbt efter och ledningen utökades till 3-1. Under matchens sista fem minuter fick Jesse Ylinen möjlighet att göra 3-2 när Mikael Nyvall satt utvisad. SB Vaasa pressade sedan hårt med sex spelare på plan men det straffade sig. Johnny Fredrikssons glädje visste inga gränser när han vid tiden 59:22 satte bollen i tom bur och Blue Fox vann matchen med 4-2.

Coach Holländer var inte lika nöjd med söndagens match.

- Vårt spel blev lite stressigt och slarvigt. Kanske var det derbynerverna som spökade. Men spelarna visade prov på mental styrka. Vi vann sista perioden mot Merikoski överlägset och vi vann matchen mot Vasa trots att vårt spel inte var på topp. Det får vi vara mycket nöjda med. Sex poäng är ett toppen saldo, konstaterar han.

En snabb titt i serietabellen ger vid handen att Blue Fox för tillfället placerar sig på en tredje plats. Alla lag har spelat två matcher och det är två lag tillsammans med Blue Fox som vunnit båda sina matcher. Det betyder att Soittorasia och Classic United som ligger före Blue Fox i tabellen leder på grund av en bättre målskillnad. Både Soittorasia och Classic United mötte i helgen Santas United och vann dessa matcher med 8-10 mål vilket förklarar deras försprång i målskillnad.

Inkommande lördag möter Blue Fox MLT på hemmaplan. Matchen spelas kl.18.00 och sänds på Solidsport. På söndag åker man iväg till Tammerfors för att möta Soittorasia. Viktiga matcher på kommande alltså. Vi ses på Solidsport.