Dubbelförlust och herrarna föll ur cupen

Skriven av Sofia Hedman
onsdag, 23 oktober 2019 21:58

Det går inte alltid som på Strömsö. Herrarnas saldo efter veckoslutets matcher blev två lite retfulla uddamålsförluster.

Lördagens match mot SB Vaasa skulle bli en målrik och jämn historia. Sju gjorda mål under första perioden, där Blue Fox gjort tre och Vasa fyra, var bara början. I början av den andra perioden kvitterade Ludén till 4-4, men det skulle bara ta någon minut innan Vasa gjorde mål igen. Matchen fortsatte sen med turvisa kvitteringar tills den femtionde minuten när ställningen var 6-6. Det blev till sist Nico Hagelberg som med sitt andra mål för dagen avgjorde matchen med slutresultatet 6-7. Coach Holländer konstaterade att Vasa var det lag som ville lite mer och kämpade lite mer idag.

Söndagens cupmatch mot SSRA blev också den en jämn historia, men med betydligt färre mål. Didrik Lillas satte matchens första mål efter en dryg minuts spel. Men tyvärr skulle Anssi Kurjala passa på att utnyttja ett tilldömt straffslag och en utvisning mycket effektivt och efter tretton spelade minuter var ställningen 1-2. De siffrorna skulle sedan stå sig resten av matchen. Spelet blev under den andra och tredje perioden mer avvaktande från båda sidor och en ganska tråkig historia för publiken. Två perioder helt utan mål är det inte ofta man ser inom innebandyn. Tränarna var ändå nöjda med matchen och konstaterade att motståndarnas målvakt gjorde ett bra jobb.

Nu blir det att ladda om, träna bra och komma igen tills man på söndagen möter MLT hemma. Matchen börjar kl.14. Det lönar sig att komma till Stjärnhallen. Dels fortsätter bollkastningstävlingen och dels utlovas en ny utmaning för de yngre i publiken. Håll utkik på våra sociala medier för mer information.