Segertåget tuffar på

Segertåget fortsätter att tuffa på för Blue Fox damerna som på söndag inkasserade fyra nya poäng i Storkyro. Denna gång blev det vinster med 14-2 mot SB Vaasa och med 7-0 mot FBC Remix.

Pia Juhala stod 2+2 för i matchen mot FBC Remix.

Första matchen för dagen slutade alltså med vinst 14-2 mot SB Vaasa efter perioderna 4-1, 4-0 och 6-1. Överraskande nog var det SB Vaasa som öppnade målskyttet i matchen genom Wilhelmina Yli-Hietanen, men det var nog Blue Fox som hade kommandot i matchen med tre snabba mål tog över även i matchprotokollet. Målskyttar var Rose-Marie Sandin, Sofia Holm och Johanna Strömsholm. I slutet på perioden ökade Jessica Storskrubb på till 4-1. Skottstatistiken i den första perioden skrevs 19-2, vilket säger en hel del om matchbilden.

I den andra perioden fortsatte Blue Fox att trumma på. Emma Nordström gjorde två mål, medan Rose-Marie Sandin och Simone Blom bidrog med varsitt. 18-1 i skott i den andra perioden.

I tredje perioden utökade Evelina Rudnäs och Simone Blom Blue Fox ledning till 10-1 innan Jenny Pujol reducerade till 10-2 vid 33.28. Sen gjorde Blue Fox ett ryck och gjorde tre mål på två minuter, två mål av Sophie Björk och ett mål av Alma Hedman. Vid 38.21 gjorde Sofia Holm 14-2 och matchen bröts efter 12-måls skillnad mellan lagen. Skottstatistiken i den tredje perioden var ännu mera förkrossande med siffrorna 24-0.

Rose-Marie Sandin gjorde två mål och spelade fram till två mål mot SB Vaasa.

Blue Fox visade upp en fantastisk bredd, där hela 15 spelare antecknades för mål eller passningspoäng i matchen.

Poängplockare: Rose-Marie Sandin 2+2, Simone Blom och Emma Nordström 2+1, Sophie Björk och Sofia Holm 2+0, Johanna Strömsholm 1+1, Lina Nyby och Elin Wik 0+2, Alma Hedman, Evelina Rudnäs och Jessica Storskrubb 1+0, Milla Johansson, Pia Juhala, Tove Kjellman och Emma Vähäkangas 0+1.

I den andra matchen stod alltså hemmalaget FBC Remix för motståndet. Det blev en jämnare match än mot SB Vaasa, men segersiffrorna skrevs trots det 7-0 efter perioderna 2-0, 3-0 och 2-0. Blue Fox inledde målskyttet vid 3.44 när Sophie Björk utnyttjade ett dåligt byte av hemmalaget och avslutade distinkt efter att hon trampat rakt mot mål. Fyra minuter senare ökade Emma Vähäkangas på till 2-0 när hon fick skjuta direkt på passning i slottet.

Tove Kjellman och Pia Juhala ökade på till 4-0 inom loppet av 52 sekunder i den andra perioden. En och en halv minut senare var det Sofia Holm som prickade in det femte målet efter en snabb spelvändning. Vid 32.11 ökade Simone Blom på till 6-0 när hon slog in en målvaktsretur på Tove Kjellmans skott. Pia Juhala fastställde slutresultatet till 7-0 vid 35.58.

FBC Remix backade hem och spelade med en väldigt låg 2-1-2 uppställning genom hela matchen. Man kontrade några gånger ganska farligt, men överlag visade Blue Fox upp ett kontrollerat spel.

Tove Kjellman var pigg i matchen mot FBC Remix.

Poängplockare: Pia Juhala 2+2, Sophie Björk och Tove Kjellman 1+1, Simone Blom, Sofia Holm och Emma Vähäkangas 1+0, Alma Hedman, Noora Isomäki och Emma Nordström 0+1.

Hela matchen mot FBC Remix finns på YouTube.

Blue Fox damerna spelar sin följande hemmamatch lördag 15.2 kl. 18.30 när man möter TPS 3 från Åbo i den lilla cupfinalen. Den lilla cupfinalen spelas mellan de två lag från division 2 och neråt som tagit sig längst i finska cupen. I potten finns förutom äran även 750 € i prispengar.

Senast uppdaterad måndag, 10 februari 2020 22:17