Fortfarande obesegrade

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 01 december 2019 17:54

Blue Fox damerna är fortfarande obesegrade i seriespelet. På lördag spelades division 2-turnering i Seinäjoki och damerna besegrade serietvåan SPV med 6-1 och i den andra matchen fick ISB stryka på foten med 7-1.

Johanna Strömsholm var poängbäst på lördagen med 2+5 på två matcher.

Den stora snackisen inför lördagens turnering var hur det skulle gå i den tidiga seriefinalen mellan Blue Fox och SPV. SPV meddelade dessutom samma morgon att målsprutan Janika Pietilä som spelade säsongen 2017-2018 med Blue Fox skulle göra comeback. Det avskräckte dock inte Blue Fox som besegrade hemmalaget SPV med 6-1 efter perioderna 1-0, 0-0 och 5-1. Att Blue Fox hade sex olika målskyttar i matchen visar på bredd. Julina Lindholm inledde målskyttet i första perioden. Andra perioden förblev mållös trots chanser åt båda håll.

I början på den tredje perioden kvitterade SPV till 1-1 genom Vilma Lehtimäki på passning av Susanne Nikko. Mellan 33.28 och 35.35 gjorde Blue Fox tre mål och avgjorde i princip matchen. Målskyttar var i tur och ordning Lina Nyby, Johanna Strömsholm och Simone Blom. Hemmalaget tog då time out för att samla styrkorna, men det hjälpte föga. Jessica Storskrubb gjorde 5-1 vid 37.15 och minuten senare fastställde Tove Kjellman slutsiffrorna till 6-1.

Tove Kjellman gjorde mål i båda matcherna på lördag.

Tränare Andreas Nyby kommenterar dagen efter att det var en jämn match i två perioder. ”Vi hade som målsättning att hålla tätt framför eget mål och det lyckades vi med. Vi lät motståndarna spela längs med kanterna och när de inte lyckades komma in mot mål blev de frustrerade. Då började motståndarna gå på anfall en och en och vi kunde avgöra matchen. Vi visade upp ett mycket bra lagspel. Jag är också mycket nöjd med pressen, vi reagerade i rätt ögonblick och satte in press på rätt sätt.”

Poängplockare: Simone Blom 1+2, Johanna Strömsholm 1+2, Tove Kjellman 1+0, Julina Lindholm 1+0, Lina Nyby 1+0, Jessica Storskrubb 1+0, Emma Nordström 0+1 och Evelina Rudnäs 0+1. Hannah Pekkarinen hade 18 räddningar och räddningsprocenten 94,74.

I den andra matchen för dagen var det ISB från Ilmajoki som stod för motståndet. Blue Fox visade ingen pardon utan gick vinnande ur matchen med 7-1 efter perioderna 2-0, 3-0 och 3-1.

Lagkapten Michelle Björkholm inledde målskyttet vid tiden 7.11 och Lina Nyby ökade på till 2-0 knappt tre minuter senare. I den andra perioden var målskyttarna Lina Nyby, Johanna Strömsholm och Julina Lindholm. De två sista målen gjordes med bara 16 sekunder mellan varandra i periodens sista minut.

Lina Nyby börjar hitta tillbaka till sin målform efter rehabiliteringen.

Den tredje perioden hann bara bli tio sekunder gammal när Tove Kjellman prickade in 6-0. Vid tiden 43.38 reducerade ISB till 6-1 genom Armi Autio. Rose-Marie Sandin fastställde slutresultatet 7-1 19 sekunder senare.

ISB försökte spela ett tätt försvarsspel och slänga långa bollar mot en ensam anfallare berättar Andreas Nyby. ”Det är otroligt stor skillnad i division två på de två första lagen och lagen på platserna tre-sex. Vi gjorde ingen bra match, men lyckas ändå vinna med 7-1.”

Poängplockare: Johanna Strömsholm 1+3, Lina Nyby 2+0, Michelle Björkholm 1+0, Tove Kjellman 1+0, Julina Lindholm 1+0, Rose-Marie Sandin 1+0, Sofia Holm 0+1 och Evelina Rudnäs 0+1. Lisette Blomqvist hade 14 räddningar och räddningsprocenten 93,33.

Damer II spelade också två matcher på lördag. I den första blev det förlust med 6-2 mot FBC Remix från Storkyro, men i den andra matchen besegrade man ISB med 5-3. Damer II är på femte plats i tabellen.

Blue Fox damerna toppar nu tabellen i division två med 20 inspelade poäng på tio matcher. Måslkillanden är 70-10, man snittar alltså sju gjorda mål per match och ett insläppt mål per match.

Följande gång damerna är i elden är lördag 14.12 när det blir hemmaturnering i Stjärnhallen. Damerna möter Nibacos kl. 11.00 och Jeppis FBC kl. 18.30. Damer II möter Nibacos kl. 14.00 och SB Vaasa kl. 17.00.

Senast uppdaterad söndag, 01 december 2019 18:06