Blue Fox damerna till kvartsfinal i cupen

Blue Fox damerna tog i helgen tre vinster av tre möjliga. På lördag vann man matcherna mot Blue Fox II med 8-2 och mot Nibacos med 5-1. På söndag spelade man cupmatch i Stjärnhallen. SBS Rupu från Huittinen stod för motståndet och matchen slutade 3-1. Vinsten betyder att Blue Fox damerna är klara för kvartsfinal i finska cupen.

Emma Nordström stod för tre mål i lördagens match mot Blue Fox II.

Lördagens division 2-turnering i Jakobstad startade för Blue Fox damernas del med match mot Blue Fox damer II. Det är första gången lagen är i samma serie och därmed var det också första gången som föreningens två damlag möttes i en seriematch.

Damer I dominerade matchen, rullade boll och satte de mål som behövdes. Emma Nordström gjorde två mål i första perioden och Elin Wik stod för ett. I den andra perioden gjorde Rose-Marie Sandin två mål och Noora Isomäki ett mål före Linda Ingerström-Knutar reducerade för damer II. Sägas bör att Ingerström-Knutar fick det högsta jublet från publiken.

Tidigt i tredje perioden gjorde Sofia Caldén 2-6 för damer II och hon passade på att jubla framför motståndarnas bänk. Emma Vähäkangas och Emma Nordström fastställde slutresultatet till 8-2. Nordström blev därmed tremålsskytt i matchen.

Poängplockare: Emma Nordström 3+0, Noora Isomäki 1+2, Rose-Marie Sandin 2+0, Emma Vähäkangas 1+1, Alma Hedman 0+2, Elin Wik 1+0, Victoria Blomqvist 0+1, Jessica Storskrubb 0+1 och Johanna Strömsholm 0+1. Lisette Blomqvist hade 10 räddningar.

Noora Isomäki stod för 2+2 i lördagens seriematcher.

Lördagens andra match, mot Nibacos från Kokkola, blev aningen målfattigare, men någon frågan om vem som skulle vinna var det aldrig. Noora Isomäki öppnade målskyttet i första perioden.

I den andra perioden var det Emma Nordström, Emma Vähäkangas och Simone Blom som målade för Blue Fox, medan Iitu Riippa reducerade till 1-2 för Nibacos.

Med dryga minuten kvar satte Elin Wik den sista spiken i Nibacos kista när hon fastställde slutresultatet till 5-1.

Poängplockare: Emma Vähäkangas 1+2, Simone Blom 1+0, Noora Isomäki 1+0, Emma Nordström 1+0, Elin Wik 1+0, Alma Hedman 0+1 och Johanna Strömsholm 0+1. Hannah Pekkarinen hade 10 räddningar.

Vårt tema för lördagens matcher var att spela långa anfall berättade Andreas Nyby. – Vi skulle hålla i boll och vänta på rätt läge. Sen var målsättningen att byta med boll i anfallszon. Jag vill att vi ska klara av att hålla i boll i anfallszon samtidigt som vi byter en i gången.

Söndagens motståndare i finska cupen, SBS Rupu, var en ny bekantskap för Blue Fox. Den första perioden var en rätt så jämn historia. Blue Fox backade hem och mötte motståndarna strax ovanför mittlinjen.

I den andra perioden kom matchens första mål genom Elin Wik på passning av Emma Nordström. Tidigt i den tredje perioden lyckades SBS Rupu göra ett riktigt snyggt självmål och när Johanna Strömsholm vid tiden 41.50 satte 3-0 vid tiden 41.50 så kändes matchen avgjord. Simone Blom agerade framspelare.

Gästerna plockade ut målvakten i slutet och lyckades även göra ett mål med en utespelare mera på planen. Målskytt var Katri Luomaniemi på passning av Erja Lötjönen.

Vi hade som målsättning att backa hem och kolla lite vad det var för motstånd sa Andreas Nyby efter matchen. - Sen hade vi samma målsättning som på lördag, att spela långa anfall. Det tycker jag att vi lyckades riktigt bra med. Jag är mycket nöjd med helgen och nu får vi bara hoppas att vi får hemmaplan också i nästa omgång av cupen.

Elin Wik gjorde mål i helgens alla tre matcher.

Vinsten med 3-1 mot SBS Rupu innebär att Blue Fox damerna är klara för kvartsfinal i finska cupen. Övriga lag som är klara för kvartsfinal är A-ligalagen EräViikingit, Koovee och SB Pro. Denna vecka spelas ännu fyra matcher och från dessa matcher kommer fyra lag till kvartsfinalmatcherna. Preliminärt speldatum för kvartfinalerna är söndag 10.11. Vi meddelar motståndare och spelplats så fort det är klart.

Senast uppdaterad måndag, 07 oktober 2019 19:24