Blue Fox damerna vidare i cupen

Blue Fox damerna tog sig på lördag vidare i finska cupen efter att man tagit två vinster på hemmaplan. I dagens första match besegrade man FBC Remix med 3-2 och i den andra matchen blev det vinst med 4-2.

Damernas trupp samlad efter att man säkrat avancemang till den andra omgången av finska cupen.

Matchen mellan Blue Fox och FBC Remix från Storkyro slutade 3-2 efter perioderna 0-0, 1-1 och 2-1. Poängplockare i Blue Fox var Julina Lindholm 2+0, Tove Kjellman 1+0, Michelle Björkholm 0+1, Rose-Marie Sandin 0+1 och Jessica Storskrubb 0+1.

Eftersom Blue Fox vann sin första match för dagen gick man vidare för att möta Papas från Kajana som besegrat SB Vaasa med 9-0.

Matchen mellan Blue Fox och Papas blev aldrig riktigt spännande. Blue Fox tog redan i den första perioden ledningen med 3-0 efter två mål av Simone Blom och ett mål av Tove Kjellman. Papas reducerade till 3-1 i den andra perioden, men Johanna Strömsholm återställde ordningen när hon gjorde 4-1 tidigt i den tredje perioden. Papas tog time out med knappt fem minuter kvar av matchen och man reducerade till 4-2, men närmare än så kom man inte. Poängplockare i matchen var Simone Blom 2+0, Tove Kjellman 1+1 och Johanna Strömsholm 1+1. Hannah Pekkarinen gjorde en bra match i Blue Fox-målet och stod för några viktiga räddningar.

Två vinster innebar att Blue Fox säkrade avancemang till följande omgång av finska cupen. Förlorarna Papas tvingades ännu möta FBC Remix i en match om den andra avancemangsplatsen. I den var Papas bättre med 3-1.

Glädjande från dagen var att de egna juniorerna Thilde Holm, Jenna Kangas, Julia Storskrubb och Linn Wester fick debutera med Blue Fox damerna.

Blue Fox har lottats i omgång två av cupen i samma grupp som O2-Jyväskylä, SalBa från Raumo och TPS 3 från Åbo. Matcherna kommer att spelas 15.9 i Jyväskylä och kan följas via Tulospavelu.

Senast uppdaterad torsdag, 05 september 2019 10:12