Kontrollerad seger mot SB Welhot

Blue Fox damerna tog på onsdag kväll en kontrollerad seger mot SB Welhot från Kuopio. Slutsiffrorna skrevs 5-2 efter perioderna 3-0, 1-1 och 1-1.

Noora Lapinkoski gjorde två mål i onsdagens match mot SB Welhot.

Blue Fox fick en bra start på matchen när Noora Lapinkoski gjorde 1-0 med ett skott från höga slottet när 1.54 hade spelats av matchen. Johanna Strömholm antecknades för assisten.

När drygt 12 minuter spelats av matchen kom Strömsholm i en räd mot motståndarmålet, men i det avgörande ögonblicket tacklades hon och Blue Fox tilldömdes straffslag. Suvi Hautala fick förtroendet och hon var iskall i sitt avslut. Hautala drog ut mot vänster och sprätte upp bollen i nättaket över Elli-Noora Hyvönen i motståndarmålet.

3-0 målet kom i periodens sista minut. Emma Vähäkangas vann bollen bakom motståndarmålet och spelade in den i slottet där Noora Lapinkoski stötte in den i mål.

Drygt två minuter av andra perioden hade spelats när Lina Nyby och Lena Gillberg kom i ett två mot en anfall. Nyby fintade skott från vänsterkanten och passade bollen in i mitten till Gillberg som fick öppet mål, men tyvärr fick bollen vingar och flög högt över mål.

När knappt 8 minuter hade spelats utvisades Lina Nyby i hemmalaget för slag på klubba, men Blue Fox spelade uppoffrande och fredade sitt mål.

Matchuret hade hunnit fram till 35.17 när Ella Varis reducerade till 3-1 efter ett snygg uppspel via högerkanten varifrån Ella Jolkkonen passade in i mitten till Varis som sköt bollen i mål.

Som tur var kunde Blue Fox ganska snabbt återta sin tremålsledning. Lina Nyby jobbade fram bollen till Lena Gillberg som blev helt ren framför motståndarmålet och efter en dragning kunde hon peta in bollen. Målet var en revansch för Gillberg som tidigare sumpat öppet mål. 4-1 till Blue Fox.

Lena Gillberg revanscherade sig och förde upp Blue Fox till 4-1.

5-1 som kom i början på tredje perioden var ett riktigt skolmål av hemmalaget. Rose-Marie Sandin startade med boll bakom eget mål. Därifrån passade hon till vänsterkanten till Evelina Rudnäs som avancerade några meter och spelade upp till Emma Vähäkangas. Vähäkangas passade med första beröringen in i mitten där Johanna Strömsholm lätt kunde styra in bollen i mål.

Reduceringen till 5-2 vid tiden 47.55 gjordes av Anna-Reetta Tölli på passning av Jaana Savolainen. Närmaren så kom gästande SB Welhot aldrig.

I den här matchen visade Blue Fox verkligen upp sitt kunnande. Man spelade tätt försvar och satte sina chanser. Trots att gästerna pressade högt kunde Blue Fox spela sig ur situationerna och man kom till många fina lägen.

Blue Fox leder matchserien med 2-1 i matcher och kan avgöra på bortplan i Kuopio på lördag. Lördagens match börjar kl. 15.00 och spelas i Kuopio-halli. Välkomna att stöda Blue Fox damerna på bortaplan. #blåtthjärta

Senast uppdaterad fredag, 12 april 2019 16:03