1-1 i matcher

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 07 april 2019 23:16

Det står 1-1 i matcher mellan Blue Fox damerna och SB Welhot när två matcher är spelade. Blue Fox vann på lördag med 6-4 på hemmaplan, medan SB Welhot vann på söndag med 5-4 efter förlängning.

Johanna Strömholm har precis gjort ett av sina två mål i lördagens match.

I lördagens match blev Blue Fox tagna på sängen när SB Welhot kom betydligt bättre förberedda till matchstart. När 11.28 hade spelats ledde gästerna med 2-0 efter mål av Olivia Honkonen och Anna-Reetta Tölli.

Blue Fox kom däremot igen i slutet på första perioden. Först var det Johanna Strömsholm som reducerade till 1-2 på passning av Rose-Marie Strömsholm när matchuret tickat fram till 12.09. Tre minuter senare fick Suvi Hautala skottläge i höga slottet och kvitterade till 2-2 på passning av Lina Nyby.

Om hemmalaget hade startat första perioden dåligt så inledde man den andra betydligt bättre. Lina Nyby prickade in 3-2 på Pia Juhalas passning vid tiden 22.19. Tyvärr stod sig ledningen bara fyra minuter och Ella Varis kvitterade på passning av Ella Jolkkonen. Med fem minuter kvar av perioden återtog SB Welhot ledningen. Olivia Honkonen var målskytt på passning av Ella Varis. I den andra perioden var manuset precis det motsatta till första perioden. Blue Fox inledde bra, men avslutade dåligt.

Inför den tredje perioden kom man i hemmalaget överens om att göra bra ifrån sig i hela tredje perioden och det gjorde man också.

Knappt halva tredje perioden var spelad när Noora Lapinkoski kvitterade till 4-4 efter en tilltrasslad situation framför motståndarmålet. Jessica Storskrubb fick passningspoängen.

Ledningsmålet till 5-4 kom drygt fyra minuter senare. Johanna Strömsholm som flyttats ner på backen drev upp med bollen längs med vänsterkanten. När hon inte hittade nån att passa till i mitten rundade hon målet, kom runt på andra sidan och sprätte upp bollen i bortre krysset.

Lina Nyby har precis prickat det tomma målet och fastställt slutresultatet till 6-4.

Vid 58.28 tog motståndarna time out och plockade ut målvakten så fort tillfälle gavs. Blue Fox klarade av situationen och med 10 sekunder kvar av matchen prickade Lina Nyby det tomma målet och fastställde slutresultatet till 6-4 på passning av Lotta Rolander.

Om det var tight i den första matchen så var scenariot det samma i match nummer två. Denna gång var det Blue Fox som gick till ledning. Tanja Rintamäenpää hittade målet på passning av Noora Lapinkoski vid tiden 5.48. Tyvärr stod sig ledningen i bara 44 sekunder. Olivia Honkonen kvitterade på passning av Ella Jolkkonen.

Vid 7.12 tog hemmalaget ledningen genom Kirsi Turunen på passning av Martta Ruusiala. Matchuret hade tickat fram till 12.56 när Simone Blom kvitterade till 2-2 på passning av Johanna Strömsholm.

Med fyra minuter kvar att spela av första perioden återtog SB Welhot ledningen. Rebekka Väyrynen var målskytt på passning av Marianna Poranen. Tränaren Andreas Nyby berättade att man i den första perioden hade chans att göra 2-3 mål till, men bollen ville inte i mål.

I den andra perioden kom så kvitteringen till 3-3. Emma Nordström var målskytt vid tiden 36.42 och Julina Lindholm var framspelare.

Blue Fox fick en bra start på tredje perioden när Simone Blom prickade in sitt andra mål för dagen och samtidigt förde upp Blue Fox i en 4-3 ledning på passning av Johanna Strömsholm. Matchuret stannade då på 43.43.

Vid 51.36 tog SB Welhot time out. Rose-Marie Sandin utvisades vid tiden 53.27, men det redde Blue Fox upp. Kvitteringen kom istället i spel fem mot fem vid tiden 57.02. Strax innan hade Blue Fox haft chansen att göra 5-3, men som det ofta brukar gå när man inte utnyttjar sina chanser så gör motståndarna det. Martta Ruusiala stod för kvitteringen till 4-4 på passning av Marianna Poranen. Inga fler mål gjordes i tredje perioden och matchen gick därmed till förlängning.

Det behövdes bara 1.34 av förlängningen innan Päivi Europaeus avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Niina Pitkänen agerade framspelare.

Matchserien är därmed kvitterad till 1-1 och nästa match spelas onsdag 10.4 kl. 18.30 i Stjärnhallen. Då behöver Blue Fox damerna hela nejdens stöd. Kom på plats och heja fram damerna till en viktig seger! #blåtthjärta

Senast uppdaterad måndag, 08 april 2019 12:47