Damerna säkrade femte platsen trots förlust

Blue Fox damerna säkrade på lördag en femte plats i division ett trots att man förlorade mot Pirkat med 5-3 efter perioderna 1-1, 2-0 och 2-2. Damerna får nu ta sikte på ett kval som inleds redan inkommande helg.

Lotta Rolander firar ett sina två mål tillsammans med Simone Blom.

Blue Fox startade matchen piggt, men efter kanske fem minuter tog hemmalaget över mer och mer av spelet. Vid tiden 15.34 gav det utdelning när Pinja Juvonen gjorde 1-0 på passning av Heta Hietamäki.

Efter målet svängde spelet och nu var det plötsligt Blue Fox som skapade tryck i motståndarnas zon. Johanna Strömsholm kvitterade till 1-1 efter en räd på vänsterkanten. Pia Juhala antecknades för passningpoängen.

Hemmalaget kom bättre förberedda till den andra perioden och vid tiden 23.05 återtog man ledningen när Tuuli Korhonen hittade rätt på passning av Viivi Virtanen. Knappt tio minuter senare utökade hemmalaget sin ledning till 3-1. Denna gång med Viivi Virtanen som målskytt och Mila Manninen som framspelare.

Blue Fox gick ner på två femmor inför den tredje perioden och det gav nästan omgående utdelning. Lotta Rolander fick skottläge till vänster om målet och ställningen var 3-2. Igen var det Pia Juhala som antecknades för passningspoängen.

Blue Fox fortsatte att skapa chanser och spelet böljade fram och tillbaka. Tyvärr var det hemmalaget som gjorde nästa mål. Matchuret hade tickat fram till 46.09 när Mila Manninen gjorde 4-2 på passning av Tuuli Korhonen.

Spelet fortsatte att var jämnt och Lena Gillberg hade bland annat ett skott i stolpen, men ännu en gång var det hemmalaget som var bättre på att utnyttja sina chanser. Vid 55.01 gjorde nämligen Jessika Lindroos 5-2 på passning av Mila Manninen.

Vid 56.31 tog Blue Fox time out och spelade därefter med sex utespelare så fort tillfälle gavs. Ett mål lyckades man göra när lagkapten Lotta Rolander prickade in reduceringen till 5-3 på passning av Simone Blom. Tyvärr hade matchuret hunnit fram till 59.22 och chansen att ännu reducera var minimal.

Blue Fox skapade flera mycket bra chanser under spelet med sex utespelare mot fem. Med lite mera tur hade man kunnat sätta ett eller två mål till.

Hannah Pekkarinen gjorde en bra martch i Blue Fox-målet.

Hannah Pekkarinen gjorde en bra match i Blue Fox-målet och lagkapten Rolander visade vägen genom att göra två mål. Trots att damerna förlorade så säkrade man en femte plats i tabellen eftersom sexan Steelers även förlorade på lördag.

Blue Fox damerna inleder sitt fortsatta kval på lördag inkommande vecka. Matchprogrammet är inte klart ännu eftersom de sista matcherna i damernas division 1 spelas på söndag och motståndarna i kvalet inte är helt klara före söndagens matcher. Som det ser ut nu är det SB Vantaa som står för motståndet, men Hatsina från S:t Michel har ännu en liten chans att knipa den åttonde och sista kvalplatsen.

Följd med den lokala pressen, hemsida och sociala medier för att får info om matchtider.

Kolla gärna Jari Mäki-Kuuttis bilder från matchen.

Senast uppdaterad söndag, 17 mars 2019 12:46