Tomtarna lämnade inga klappar efter sig

Tydligen hade Blue Fox damerna inte varit tillräckligt snälla eftersom tomtarna i Santa’s United tog tre poäng med sig till Rovaniemi. Matchen som spelades på lördag kväll i Stjärnhallen slutade 5-3 till gästerna efter perioderna 2-2, 1-0 och 2-1.

Johanna Strömsholm var poängbäst i hemmalaget med 1+1

Hemmalaget fick en riktig pangstart på matchen när Rose-Marie Sandin skickade in bollen i mål efter bara 52 sekunder. Det var Johanna Strömsholm som lämnade över bollen till Sandin som sköt ett dragskott från vänster backplats.

Drygt fyra minuter senare kvitterade Santa’s United. Lotta Lindi var målskytt på passning av Makreeta Heikkilä. Vid tiden 13.48 tog gästerna ledningen och igen var det duon Lindi-Heikkilä som var i farten.

En liten stund senare, vid tiden 15.09 utvisades Ella Joona i Santa’s United två minuter för slag på klubba. Hemmalaget skapade en del i numerärt överläge, men något mål blev det inte.

När matchuret hunnit fram till 19.15 tog Johanna Strömsholm saken i egna händer när hon på högerkanten först erövrade bollen av en motståndare, sen gick rakt på mål och sprätte upp bollen i bortre krysset. Ställningen var därmed 2-2 efter första perioden.

Den anda perioden blev en målfattig historia. Endast Riikka Tapio hittade rätt på passning av Makreeta Heikkilä.

Inför den andra periodpausen pratade man i Blue Fox om få bollen snabbare upp i anfallszon och att komma till mera avslut. Tyvärr var det motståndarna som kom mera taggade till den tredje perioden.

När halva tredje perioden var spelad hade gästerna utökat sin ledning till 5-2. Målskyttar var Anna-Maria Rantaiso och Nea Pirttilä. När Pirttilä gjorde 5-2 tog hemmalaget time out och samtidigt möblerade man även om i femmorna för att skapa mera tryck i motståndarzon.

Med tre minuter kvar av matchen började man också plocka ut Hannah Pekkarinen ur målet och spela med sex utespelare. Vid 58.00 lyckades chansningen och Suvi Hautala kunde rulla in reduceringen till 3-5 på passning av Lina Nyby.

Trots att man skapade tryck under de två återstående minuterna så förblev ställningen 3-5 och alla tre poängen åkte hem med tomtarna till Rovaniemi.

Blue Fox tränare Andreas Nyby var mycket besviken efter matchen. ”Jag tyckte inte vi nådde upp till vår egen standard idag. Vi kan mycket bättre. Bollen studsade alldeles för mycket för oss och vi hade problem med uppspelen. Det blev också alldeles för långa byten och vi fick ofta börja våra byten utan boll.”

Senast uppdaterad söndag, 03 mars 2019 23:01