Förlust i Rovaniemi

Skriven av Mårten Andtbacka
söndag, 02 december 2018 19:45

Det blev på lördag en knapp förlust för Blue Fox damerna, Santa’s United var bättre med 4-2 efter perioderna 1-0, 2-1 och 1-1. Blue Fox tränaren Andreas Nyby beräknade att gästerna hade 10 stolp- eller ribbskott, så brist på chanser var det inte.

Evelina Rudnäs var bäst för dagen i Blue Fox.

Hemmalaget stod för det tre första målen i matchen och de kom alla efter slarv i uppspelsfasen av Blue Fox. I den först perioden var Lotta Lindi som förde hemmalaget till 1-0 ledning. Tidigt i andra perioden höll samma Lindi sig framme och gjorde 2-0. Vid 24.25 var det Miia Korva som ökade på till 3-0 och samtidigt tog Blue Fox time out.

Hemmalagets Mari Kemppainen utvisades vid tiden 27.27 för slag på klubban, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Trots det var det gästerna som gjorde följande mål. Noora Lapinkoski reducerade till 3-1 vid tiden 30.29. Framspelningen stod Julina Lindholm för. Alldeles i slutet av perioden utvisades Simone Blome för slag på klubban.

När drygt fyra minuter spelats i den tredje perioden utvisades Julina Lindholm för fortsatt felaktigt spel. Det utnyttjade hemmalaget som utökade sin ledning till 4-1 genom Riikka Tapio på passning av Elle Syväjärvi.

Blue Fox åkte ännu på två utvisningar i den tredje perioden. Först Julina Lindholm och sen Johanna Strömsholm. När Strömholm avtjänat sitt straff tog det bara 11 sekunder före hon gjorde sitt första mål för säsongen.

Blue Fox vann skottstatistiken med 29-25, men sätter man inte sina chanser så är det svårt att vinna. Två gjorda mål är vanligtvis för lite för att vinna en innebandymatch. Samtidigt var Santa’s United väldigt effektivt och man straffade Blue Fox misstag väldigt hårt.

Andreas Nyby konstaterade efter matchen att Evelina Rudnäs var bäst för dagen i Blue Fox. Noora Lapinkoski som stod för ett mål och sällan gör en dålig match fick också beröm.

Blue Fox damerna föll i och med förlusten ner till en tredje plats i tabellen och följande motståndare är faktiskt nya tabelltvåan Pirkat som kommer lördag 15.12 kl. 16.00 till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad söndag, 02 december 2018 19:50