Blue Fox damerna klara för tredje omgången

Skriven av Mårten Andtbacka
lördag, 15 september 2018 22:12

Blue Fox damerna är klara för den tredje omgången i finska cupen efter att man på lördag besegrat Jokerit från Helsingfors med 6-2 i den avgörande matchen.

Glada damer i bussen på väg till Österbotten.

Blue Fox inledde dagen med att besegra MIG från Tammerfors med 6-3 efter perioderna 0-1, 2-1 och 4-1. Värdföreningen Pirkkalan Pirkat hade tidigare på dagen besegrat Jokerit med 3-0. Det här betydde att division 1-lagen Pirkat och Blue Fox möttes i en final där segraren blev klar för tredje omgången i cupen. I finalen lyckades Pirkat få övertag och vinna matchen med 4-2 efter perioderna 2-0, 1-1 och 1-1. När Blue Fox tidigt i den tredje perioden lyckades reducera till 2-3, var det nära att matchen svängde, men hemmalaget samlade sig och prickade in 4-2 en stund senare.

Förlorarna i första matchparen Jokerit och MIG spelade strax efter en match som Jokerit vann med 3-2. Därmed blev det Blue Fox och Jokerit som skulle mötas i den direkt avgörande matchen om den andra avancemangsplatsen till tredje omgången av cupen. Den matchen vann Blue Fox med 6-2 efter perioderna 2-0, 1-2 och 3-0.

Bästa poängplockare för dagen var Suvi Hautala och Lina Nyby som båda hade 3+1. Rose-Marie Sandin gjorde tre mål, medan Jessica Storskrubb och Julina Lindholm hade tre passningspoäng på var. Emma Vähäkangas och Simone Blom gjorde två mål på var och Lena Gillberg spelade fram till två mål. Johanna Strömsholm gjorde ett mål medan Noora Lapinkoski och Tanja Rintamäenpää hade varsin passningspoäng. Hannah Pekkarinen hade på tre matcher räddningsprocenten 89,53.

Extra glädjande var att debutanterna Lina Nyby, Emma Vähäkangas och Noora Lapinkoski öppnade poängkontot i damlaget!

Statistik från dagens matcher hittas på Tulospalvelu.

Senast uppdaterad lördag, 15 september 2018 23:40